Σε σοβαρή κατάσταση νοσηλεύεται ένας άνδρας στην Αυστραλία μετά την απόφασή του να αυτοπυρποληθεί ως ένδειξη (μεθυσμένης κατά πάσα πιθανότητα) διαμαρτυρίας για τα νέα περιοριστικά μέτρα στη χώρα, υπό το φόβο της μετάλλαξης Όμικρον και της υποχρεωτικότητας των εμβολίων για τον κορονοϊό. Ο άνδρας περιέλουσε τον εαυτό του και το αυτοκίνητό του με βενζίνη και αυτοπυρπολήθηκε δημόσια την ημέρα της Πρωτοχρονιάς ενώ παραληρούσε κατά των εμβολίων.

Το φρικτό περιστατικό στην περιοχή του Ρίτσμοντ της Μελβούρνης, όταν ο άνδρας έριξε τη βενζίνη στον εαυτό του και στο όχημά του ενώ φώναζε ακατάληπτα σχετικά με την κατάσταση της νέας εντολής υποχρεωτικότητας για το εμβόλιο COVID-19.σύμφωνα με την Herald Sun.

Μάρτυρες είπαν ότι η αστυνομία και η πυροσβεστική προσπάθησαν να σβήσουν με νερό τον φλεγόμενο άνδρα καθώς έβγαινε από το όχημά του, φωνάζοντας ακόμα. Με τη βοήθεια πέντε περαστικών, οι άνδρες των αρχών τον ακινητοποίησαν και τον έβαλαν σε ασθενοφόρο που τον μετέφερε στο νοσοκομείο Άλφρεντ.

«Το δέρμα του φλεγόταν, έκαιγε»

«Το δέρμα του έκαιγε. Φλεγόταν», είπε στην Herald Sun μια γυναίκα. «Το δέρμα του είναι κολλημένο στο πουκάμισό μου. φαινόταν μεθυσμένος ουρλιάζοντας για τα εμβόλια».

Ένας εκπρόσωπος του νοσοκομείου είπε στην εφημερίδα ότι ο άνδρας ήταν σε κρίσιμη αλλά σταθερή κατάσταση.

Μια μάρτυρας, δειπνούσε σε ένα κοντινό εστιατόριο όταν είπε ότι άκουσε τις κραυγές του άνδρα. «Έριξε βενζίνη στον εαυτό του και στο αυτοκίνητό του. Ούρλιαζε για τα νέα μέτρα», είπε. «Ούρλιαζε “No vax ID” και πετούσε βιβλία».

Η κυβέρνηση της πολιτείας Βικτόρια απαιτεί από τα άτομα να προσκομίσουν αποδεικτικά εμβολιασμού προκειμένου να εισέλθουν σε μπαρ, εστιατόρια και κινηματογράφους. Οι εργαζόμενοι πρέπει επίσης να είναι πλήρως εμβολιασμένοι.

Πηγή: newsbeast.gr