Για τον πήχη που θέτει το ΠΑΣΟΚ στις επικείμενες εθνικές εκλογές, αλλά και για το πολιτικό του μέλλον μίλησε ο πρόεδρος του κινήματος Νίκος Ανδρουλάκης σήμερα στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1. Ερωτηθείς σχετικά μίλησε για ένα ποσοστό πολύ υψηλότερο από αυτό που είχε στις προηγούμενες εκλογές, αναφέροντας χαρακτηριστικά, «ισχυρά διψήφιο ποσοστό». Όπως είπε, «για έμενα ο στόχος μου είναι αυτό που βρήκα να το πάω παρακάτω (σ.σ. εννοώντας υψηλότερα). Αν δω ότι δεν τα έχω καταφέρει, προφανέστατα θα θέσω τον εαυτό μου σε οποιαδήποτε αξιολόγηση. Όπως αξιολογούμαι εγώ, αξιολογούνται όλα τα στελέχη του κόμματος μας».

Ερωτηθείς σχετικά με τις αντιδράσεις που έχει προκαλέσει η θέση του να μην είναι ο επόμενος πρωθυπουργός, ούτε ο Μητσοτάκης, ούτε ο Τσίπρας, σε μια ενδεχόμενη κυβέρνηση συνεργασίας, τόνισε ότι «αυτός ο τόπος έχει προβλήματα που πρέπει να λύσουμε και τα περισσότερα από αυτά είναι αποτέλεσμα των πολιτικών και των επιλογών που έκαναν Μητσοτάκης και Τσίπρας ως πρωθυπουργοί».

Πρόσθεσε μάλιστα πως αν υπάρξει αστάθεια, αυτό που θα ευθύνεται είναι αυτός που «βάζει πάνω από όλα την καρέκλα του κι όχι το καλό του τόπου». Κατηγόρησε δε τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ότι παίζει παιχνίδια με την πρώτη Κυριακή των εκλογών πηγαίνοντας από τώρα σε δεύτερες εκλογές, κάτι που είναι αντισυνταγματικό.

Μάλιστα όσον αφορά το θέμα του επόμενου πρωθυπουργού, διευκρίνισε ότι δεν θα τον υποδείξει αυτός, αλλά θα είναι ένα πρόσωπο κοινής αποδοχής. Τέλος σε σχέση με το εάν υπάρχει εσωκομματικό πρόβλημα με τον κ. Λοβέρδο, απάντησε ότι έχει ήδη τοποθετηθεί και παρατήρησε ότι, «όποιος δεν υπηρετεί τους συλλογικούς μας στόχους, απολογείται στα στελέχη της παράταξης». Για το αν θα μπορούσε να συμμετάσχει σε μια κυβέρνηση προοδευτικών δυνάμεων με τη συμμετοχή του κ. Βαρουφάκη, απάντησε ότι «το ΠΑΣΟΚ δεν θα μπορούσε να συνυπάρξει με κόμματα που τις κρίσιμες στιγμές έσπρωχναν την Ελλάδα εκτός ευρωπαϊκής οικογένειας».

Δείτε τα όσα είπε ο κ. Ανδρουλάκης, εδώ:

Πηγή: newsbeast.gr