Ο Νίκος Ανδρουλάκης μίλησε στην εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ για την ακρίβεια και τόνισε πως δεν υπάρχει κανένα δίλημμα αν η επόμενη κυβέρνηση θα είναι του Κυριάκου Μητσοτάκη ή του Αλέξη Τσίπρα.

«Δεν υπάρχει δίλημμα για το αν θα μας κυβερνήσει ο κ. Μητσοτάκης ή ο κ. Τσίπρας», είπε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα, παρουσίασε τις 7 προτάσεις του ΠΑΣΟΚ για τις τρέχουσες κρίσεις, που είναι οι εξής:

1ον) Τη μείωση του ΦΠΑ σε τρόφιμα και καύσιμα, αλλά και την πρόνοια να παραμείνουν στον υπερμειωμένο συντελεστή τα βρεφικά είδη, όπως το βρεφικό γάλα και οι πάνες.

2ον) Πλαφόν στη λιανική αγορά ενέργειας.

3ον) Στήριξη-και ενίσχυση- της Επιτροπής Ανταγωνισμού και της ΡΑΕ καθώς και των μηχανισμών ελέγχου της αγοράς, ώστε να αντιμετωπισθούν οι ολιγοπωλιακές πρακτικές και η αισχροκέρδεια στην αγορά.

4ον) Ενεργειακή δημοκρατία για την απεξάρτηση από τα ολιγοπώλια, με ενίσχυση των υποδομών δικτύων μεταφοράς, διανομής ηλεκτρικής ενέργειας και αποθήκευσης ενέργειας.

Νίκος Ανδρουλάκης

5ον) Στήριξη χαμηλόμισθων και χαμηλοσυνταξιούχων με άμεση αύξηση του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ και επαναφορά του καθορισμού του μέσω των εθνικών συλλογικών διαπραγματεύσεων, νέο ΕΚΑΣ για 350.000 χαμηλοσυνταξιούχους κι αυξήσεις που καλύπτουν τον πληθωρισμό για όλους τους συνταξιούχους καθώς και μειωμένο ενιαίο εισιτήριο στα μέσα μαζικής μεταφοράς για την περίοδο της κρίσης.

6ον) Δημιουργία κοινωνικής κατοικίας-ενίσχυση της φοιτητικής στέγης.

7ον) Προστασία της Α’ κατοικίας των αδύναμων δανειοληπτών.

Επίσης, σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ -ΚΙΝΑΛ, το δίλημμα στις εκλογές είναι «αν θα συνεχίσουμε τις ίδιες ατελέσφορες πολιτικές, αν θα επικρατήσει η πόλωση και ο διχασμός ή αν θα ανοίξει ο δρόμος για την ΑΛΛΑΓΗ που έχει ανάγκη ο τόπος και ο λαός μας. Με ενωμένους όλους τους Έλληνες. Είναι η ώρα της Δημοκρατικής Παράταξης και του ΠΑΣΟΚ. Είναι η ώρα της ανατροπής όλων των παθογενειών που κρατούν αιχμάλωτη την κοινωνία. ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ή ανοχή στων καθεστωτισμό και την αδικία».

Πηγή: newsbeast.gr