Στην κατάθεση ερώτησης προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την απαγόρευση εισόδου στην Τουρκία του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολου Τζιτζικώστα, προχώρησε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ επισημαίνει ότι «η Τουρκία συνεχίζει ακάθεκτη τις ακραίες προκλήσεις και έφτασε στο σημείο χωρίς λόγο να απαγορεύσει την είσοδο στη χώρα σε έναν Ευρωπαίο πολίτη, που επρόκειτο να συμπροεδρεύσει στην Ευρωμεσογειακή Περιφερειακή και Τοπική Συνέλευση – ARLEM».

Ο κ. Ανδρουλάκης περιγράφει τα γεγονότα αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι ο κ. Τζιτζικώστας, παρέμεινε στο πλοίο με το οποίο μετέβαινε στη Σμύρνη, καθώς οι τουρκικές αρχές αρνήθηκαν την αποβίβασή του και την είσοδό του στη γειτονική χώρα.

«Δεν έλαβε επίσημη ενημέρωση για τους λόγους απαγόρευσης εισόδου, ενώ ο ίδιος κάλεσε τις ελληνικές αρχές για να τις ενημερώσει σχετικά», επισημαίνει.

Προσθέτει ότι η μετάβαση του κ. Τζιτζικώστα στην Τουρκία ήταν στο πλαίσιο ευρωπαϊκών δραστηριοτήτων και επιπλέον η χώρα εξακολουθεί ακόμα και σήμερα να είναι υποψήφια προς ένταξη με όλα τα προνόμια που συνεπάγεται η θέση αυτή. Ο Νίκος Ανδρουλάκης ρωτά την Ευρωπαϊκή Επιτροπή:

-Είναι σύμφωνη με τη στρατηγική της θετικής ατζέντας η απαγόρευση εισόδου σε έναν Ευρωπαίο πολίτη χωρίς συγκεκριμένο λόγο;

-Πώς θα προστατεύσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή το δικαίωμα των Ευρωπαίων πολιτών στην ελευθερία μετακίνησης από ανάλογες καταχρηστικές αποφάσεις της Τουρκίας;

Πηγή: newsbeast.gr