Την ανάγκη το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και η Ε.Ε. να σταθούν με απόλυτο τρόπο απέναντι στην αυταρχικότητα του Ερντογάν τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης στις συναντήσεις που είχε σήμερα στις Βρυξέλλες με τον Πρόεδρο και Βουλευτές του Δημοκρατικού Κόμματος των Λαών (HDP), Mithat Sancar.

«Ο Ερντογάν με τις επιλογές του διχάζει την τουρκική κοινωνία με απρόβλεπτες συνέπειες και απειλεί τη γεωπολιτική σταθερότητα της ευρύτερης περιοχής», δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Ο κ. Ανδρουλάκης τόνισε ότι «είναι αναγκαίο το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και η ΕΕ να σταθούν με απόλυτο τρόπο απέναντι στην αυταρχικότητα του Ερντογάν, λαμβάνοντας ουσιαστικά μέτρα κατά της καταπάτησης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο εσωτερικό και τις αναθεωρητικές κινήσεις του στην Ανατολική Μεσόγειο, με στοχευμένες κυρώσεις εναντίον προσώπων αλλά και την επιβολή εμπάργκο όπλων από τα ευρωπαϊκά κράτη».

   Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο Μ. Σανκάρ ενημέρωσε για την κατάσταση στο εσωτερικό της Τουρκίας για τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις προσπάθειες φίμωσης που αντιμετωπίζουν από το αυταρχικό καθεστώς του Προέδρου Ερντογάν. 

    Είναι χαρακτηριστικό ότι ο πρώην πρόεδρος του HDP, Σελαχαντίν Ντερμιτάς, καθώς και πολλοί άλλοι βουλευτές και εκλεγμένοι δήμαρχοι βρίσκονται στη φυλακή, ενώ την ίδια στιγμή υπάρχει διαδικασία ενώπιον του Συνταγματικού Δικαστηρίου για την πλήρη απαγόρευση του κόμματος.

   Ο κ. Ανδρουλάκης εξέφρασε την αλληλεγγύη του στον αγώνα τους για μία δημοκρατική και ειρηνική Τουρκία, επισημαίνοντας παράλληλα ότι το HDP ήταν το μόνο κόμμα που είχε εναντιωθεί στην μετατροπή της Αγίας Σοφίας από μουσείο σε τζαμί.

Πηγή: newsbeast.gr