Σφοδρή επίθεση εναντίον της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης καθώς τη θεωρεί υπαίτια για το γεγονός ότι δεν έχει λάβει επαρκή μέτρα έναντι της ενεργειακής κρίσης, των ανατιμήσεων του πληθωρισμού και της κοινωνικής κατοικίας, εκφράζοντας παράλληλα την αντίθεσή του στο νομοσχέδιο για την αναβάθμιση των πανεπιστημίων που συζητείται αυτή την ώρα στην αίθουσα της ολομέλειας της Βουλής.

Ο επικεφαλής του κόμματος της ελάσσονος αντιπολίτευσης αναλύοντας μαζί με τους συνεργάτες του Φίλιππο Σαχινίδη, Ηλία Κικίλια και Χάρη Δούκα το σχέδιο για την υπέρβαση των οξυμένων προβλημάτων που απασχολούν τα έβαλα τα και μεσαία νοικοκυριά, επέμεινε ότι θα πρέπει να οριστεί πλαφόν στη λιανική τιμή του φυσικού αερίου και να μειωθεί ο ΦΠΑ στα βασικά αγαθά. Όπως είπε ο κ. Ανδρουλάκης, τα χρήματα από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας για την «πράσινη μετάβαση», δεν θα πρέπει να γίνει «παιχνίδι στα χέρια των λίγων», ενώ χαρακτήρισε κρίσιμο το θέμα της αποθήκευσης καθαρής ενέργειας.

Παράλληλα κατηγόρησε τον πρωθυπουργό για τις απευθείας αναθέσεις και τις προσλήψεις μετακλητών, ενώ υποστήριξε ότι είναι σημαντικές οι διαφορές των σοσιαλδημοκρατικών πολιτικών απ’ αυτές που υιοθετούν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ. «Η σοσιαλδημοκρατία μειώνει τις ανισότητες, έχει άλλη στρατηγική και προτεραιότητες» όπως είπε.

Πηγή: newsbeast.gr