Με την αντιπροσωπεία της Ένωσης Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας συναντήθηκε σήμερα στο γραφείο του στη Βουλή ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης κάνοντας λόγο για πληθωρισμό κερδών και υπερκερδών που ευνοούν οι κυβερνητικές επιλογές σε μια σειρά από τομείς όπως είναι για παράδειγμα η ενέργεια, την ώρα που η αγοραστική δύναμη της πλειοψηφίας των πολιτών συρρικνώνεται δραματικά.

«Οι εργαζόμενοι περνούν πάρα πολύ δύσκολα σε αυτές τις ακραίες συνθήκες πληθωρισμού και δυστυχώς η κυβέρνηση μέσα από την αβουλία της, επιτρέπει συνεχώς να μειώνονται τα εισοδήματά τους και η αγοραστική τους δύναμη», τόνισε ο κ. Ανδρουλάκης, υποστηρίζοντας ότι οι εργαζόμενοι με μηνιαίο εισόδημα μέχρι τα 750 ευρώ, έχουν χάσει το 40% της αγοραστικής τους δύναμης και οι εργαζόμενοι με μηνιαίο εισόδημα ως τα 1.100 ευρώ περίπου το 14%, ενώ την ίδια στιγμή στον τομέα την ενέργειας έχουμε πολιτικές οι οποίες δημιουργούν υπερπληθωρισμό κερδών για τους λίγους.

Αναφέρθηκε μάλιστα διεξοδικά στις συνέπειες που υφίσταται το εισόδημα των νοικοκυριών από το χάσμα μεταξύ επιτοκίων καταθέσεων και δανεισμού των τραπεζών. «Όλα αυτά είναι ζητήματα που έπρεπε να είχαν αντιμετωπιστεί για να έχουμε μία δίκαιη πολιτική μείωσης της έκτασης των ανισοτήτων και μεγαλύτερης προστασίας των μεσαίων στρωμάτων και των πιο ευάλωτων συμπολιτών μας» όπως είπε.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Δ.Σ. της Ε.Ε.Κ.Ε. Απόστολος Ραυτόπουλος, ανέφερε σχετικά με το «καλάθι του νοικοκυριού», πως ο πληθωρισμός δεν αντιμετωπίζεται με επικοινωνιακά τρικ» και επέμεινε στην αναγκαιότητα μείωσης του ΦΠΑ στα βασικά αγαθά, κάτι ωστόσο που έχει αποκλείσει ο πρωθυπουργός.

Πηγή: newsbeast.gr