Ο Νίκος Ανδρουλάκης μέσω ανακοίνωσης τοποθέτηθηκε για την μαύρη επέτειο από την εισβολή των τουρκικών στρατευμάτων στην Κύπρο και τόνισε ότι για το Κυπριακό η μόνη λύση είναι να ξεκινήσουν κανά οι συνομιλίες που αφορούν την επανένωση.

«Σαράντα οκτώ ολόκληρα χρόνια από τη βάρβαρη εισβολή του “Αττίλα” στην Κύπρο, τα τουρκικά στρατεύματα παραμένουν στο βόρειο τμήμα της», είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και πρόσθεσε ότι «ανήμερα της τραγικής αυτής επετείου τιμούμε την μνήμη των θυμάτων και τον ηρωικό αγώνα όλων όσων πολέμησαν τον κατακτητή».

Επίσης, τόνισε ότι «η συνεχιζόμενη κατοχή του νησιού αποτελεί ανοιχτή πληγή για τον Ελληνισμό. Καμία ενέργεια που προσπαθεί να μονιμοποιήσει τα αποτελέσματα της παράνομης τουρκικής εισβολής, όπως το άνοιγμα των Βαρωσίων, δεν μπορεί να γίνει ανεκτή από τη διεθνή κοινότητα και την Ευρωπαϊκή Ένωση».

«Μόνη βιώσιμη λύση είναι η επανέναρξη των συνομιλιών για την επανένωση του νησιού, χωρίς εγγυήσεις και στρατεύματα κατοχής, στη βάση των ψηφισμάτων των Ηνωμένων Εθνών διασφαλίζοντας την ειρηνική συμβίωση όλων των Κυπρίων», επισήμανε στη συνέχεια ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Πηγή: newsbeast.gr