Τον χώρο εμβολιασμών του Κέντρου Υγείας επί της λεωφόρου Αλεξάνδρας επισκέφθηκε σήμερα ο πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης και είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με το υγειονομικό προσωπικό αλλά και πολίτες που βρίσκονταν στον χώρο προκειμένου να κάνουν την πρώτη ή την αναμνηστική δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού.

Ακολούθως σε δηλώσεις του προς τα μέσα ενημέρωσης ζήτησε να αυξηθούν άμεσα τα σημεία όπου γίνονται δωρεάν μοριακά και rapid test. Ειδικότερα, ο πρόεδρος του κόμματος της ελάσσονος αντιπολίτευσης δήλωσε χαρακτηριστικά: «Η μετάλλαξη Όμικρον έχει φέρει δεκάδες χιλιάδες κρούσματα καθημερινά, οδηγώντας πάρα πολλούς συμπολίτες μας στην ανάγκη να κάνουν διαγνωστικούς ελέγχους. Γι’ αυτό πρέπει άμεσα η κυβέρνηση να δημιουργήσει πολλαπλάσια σημεία που θα παρέχουν δωρεάν μοριακά και rapid test, ώστε να αποφύγουν οι πολίτες την ταλαιπωρία με τις μεγάλες ουρές και να έχουμε γρηγορότερη ιχνηλάτηση.

Όσον αφορά την πρωτοβάθμια περίθαλψη, υπάρχουν οι δομές του ΕΣΥ, η δημιουργία των οποίων αποτέλεσε επιλογή της παράταξής μας στο παρελθόν. Τις δομές αυτές θα πρέπει η κυβέρνηση να τις στηρίξει στρατηγικά και όχι συγκυριακά, με μόνιμο προσωπικό και περισσότερο σύγχρονο εξοπλισμό.

Αν αυτά είχαν γίνει από την αρχή της πανδημίας, οι πολίτες θα είχαν καλύτερες υπηρεσίες, τα δημόσια νοσοκομεία θα δέχονταν λιγότερη πίεση και θα κάναμε μια πιο ορθολογική διαχείριση της πανδημίας. Έστω και τώρα, αυτές οι προτεραιότητες πρέπει να γίνουν επιλογή της κυβέρνησης».

Πηγή: newsbeast.gr