Σπίτια διαλύθηκαν και ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του από τον ανεμοστρόβιλο που έπληξε χθες (22/3) την πολιτεία της Λουιζιάνα, στο νότιο τμήμα των ΗΠΑ.

«Ισχυρός ανεμοστρόβιλος στο έδαφος στη Νέα Ορλεάνη! Βρείτε καταφύγιο τώρα αμέσως!», ανέφερε στο Twitter η αμερικανική Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (NWS) από τη Νέα Ορλεάνη στις 20:35 (4:35 ώρα Ελλάδας).

To γραφείο του σερίφη της ενορίας Σεντ Μπερνάρντ έκανε μία ανάρτηση στο Facebook, σύμφωνα με την οποία ο ανεμοστρόβιλος προκάλεσε μεγάλες ζημιές σε σπίτια στο Άραμπι, προάστιο ανατολικά της Νέας Ορλεάνης. «Βρίσκονται σε εξέλιξη επιχειρήσεις διάσωσης για να βοηθηθούν κάτοικοι που παγιδεύτηκαν μέσα στα σπίτια τους» πρόσθεσε.

Τουλάχιστον ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του στο Άραμπι, είπε στο τηλεοπτικό δίκτυο αξιωματούχος του Σεντ Μπερνάρντ.

Ο ανεμοστρόβιλος άφησε χωρίς ρεύμα 13.000 επιχειρήσεις και νοικοκυριά στη Νέα Ορλεάνη. Αρκετά σχολεία επίσης έκλεισαν ή ακύρωσαν τις προγραμματισμένες σχολικές δραστηριότητες.

Εικόνες που μεταδόθηκαν από τοπικά τηλεοπτικά δίκτυα και μεταφορτώθηκαν σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης εικονίζουν διαλυμένα σπίτια, πεσμένους στύλους του δικτύου ηλεκτροδότησης και συντρίμμια σκορπισμένα στους δρόμους.

«Οι υπηρεσίες της πολιτείας βοηθούν τους τοπικούς αξιωματούχους να αποτιμήσουν τις ζημιές και τις συνέπειες αυτού του ανεμοστρόβιλου», ανέφερε ο κυβερνήτης της Λουιζιάνας, Τζον Μπελ Έντουαρντς.

Ο ανεμοστρόβιλος δημιουργήθηκε από σειρά καταιγίδων που έπληξαν χθες τις νότιες ΗΠΑ. Άλλοι ανεμοστρόβιλοι παρατηρήθηκαν στο ανατολικό Τέξας νωρίτερα χθες και δεν αποκλείεται να χτυπήσουν κι άλλοι «τις επόμενες ώρες», προειδοποίησε η NWS.

Πηγή: newsbeast.gr