Εμβολιασμένος, αλλά… ανεμβολίαστος. Ένα μπέρδεμα με ανύπαρκτο εμβολιασμό ανέδειξε την Τετάρτη (05/01) το MEGA. Ο άνδρας που μίλησε στην εκπομπή LIVE NEWS, δεν έχει εμβολιαστεί κι όμως στα χαρτιά φαίνεται πως έχει κάνει τις δύο από τις τρεις δόσεις και μάλιστα… από το καλοκαίρι.

«Μπήκαμε το βράδυ στην πλατφόρμα μαζί με τη σύζυγό μου, για να κλείσω ραντεβού για εμβολιασμό και φάνηκα ότι είμαι διπλά εμβολιασμένος τα στοιχεία μου όλα.

– Θέλατε να κάνετε την πρώτη δόση;

Όχι, όχι τώρα θα κάνω, τώρα και φαίνομαι στην Πάτμο, κάτω.

– Έχετε καμία σχέση εσείς με το νησί;

Όχι καμία, καμία. Εγώ μένω στην Αθήνα, ήμουν τότε εδώ στην Αθήνα, δεν έχω καμία επαφή με το νησί», λέει ο καταγγέλλων.

Κάποιος φαίνεται πως με το ΑΜΚΑ και το ΑΦΜ του ανθρώπου εμβολιάστηκε όχι μία αλλά δύο φορές. Όμως, στο σύστημα ο συγκεκριμένος φαίνεται παντελώς ανεμβολίαστος μιας και ο εμβολιασμός έγινε με τα στοιχεία άλλου.

Για συνωνυμία που όμως, δε δικαιολογεί το πώς βρέθηκαν και χρησιμοποιήθηκαν ο μοναδικός αριθμός ΑΜΚΑ και το ΑΦΜ του καταγγέλλοντος, κάνουν λόγο, πηγές του Κέντρου Υγείας, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εκπομπής.

«Ένας άνδρας, με το ίδιο ονοματεπώνυμο και το ίδιο πατρώνυμο με τον καταγγέλλοντα, με ραντεβού εμβολιασμού κλεισμένο από το ΚΕΠ Πάτμου, ήρθε στο Κέντρο Υγείας και εμβολιάστηκε. Τον περασμένο Μάιο έκανε την 1η δόση και έναν μήνα σχεδόν μετά την 2η».

«Πράγμα που δεν έχω κάνει, να φαίνεται ότι το έχω κάνει; Αυτό μου κάνει εντύπωση, ΑΜΚΑ και ΑΦΜ που βρέθηκαν όλα. Είναι ακριβώς τα στοιχεία που βρέθηκαν όλα.

– Είχατε χάσει ποτέ ταυτότητα;

Είχα χάσει ταυτότητα ναι, το 2019. Τα έχω δηλώσει όμως», συμπληρώνει ο καταγγέλλων.

Ένα… λάθος που «σέρνεται»

Το μπέρδεμα δείχνει να μην έχει τέλος, παρότι απ’ ό,τι φαίνεται το… λάθος διαπιστώθηκε νωρίς, όμως μισό χρόνο αργότερα δεν έχει διορθωθεί και εντοπίστηκε εντελώς τυχαία.

«Τη δεύτερη φορά και αφού είχε κάνει και την 2η δόση, ανέφερε ότι δεν του είχαν στείλει μήνυμα στο κινητό για να εμβολιαστεί. Αυτό κίνησε υποψίες, έγινε διασταύρωση στοιχείων και διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για συνωνυμία. Ενημερώθηκαν τα κεντρικά και ζητήθηκε να γίνει διόρθωση», λέει το ΚΥ.

Η διόρθωση δεν έγινε και τώρα οι συνέπειες για τον άνθρωπο που προσπαθεί να εμβολιαστεί και δεν μπορεί είναι μεγάλες. Κυρίως, για την υγεία του.

«Το θέμα είναι τώρα δεν μπορώ να εμβολιαστώ, πρέπει να γίνει ολόκληρη διαδικασία για να βγω εκτός. Δεν έχει ακυρωθεί τίποτα. Φαίνεται στο σύστημα κανονικά. Το έχω εκδώσει κιόλας και μου κάνει εντύπωση πως ανέβηκε αυτό με τα δικά μου τα στοιχεία. Πρέπει να απελευθερωθεί όμως το μητρώο μου, πρέπει να προχωρήσει κάπως η διαδικασία».

Η υπόθεση έχει πάρει τον δρόμο της δικαιοσύνης με τον δικηγόρο του εμβολιασμένου… ανεμβολίαστου κυρίου να έχει ήδη προχωρήσει τις νομικές διαδικασίες.

Πηγή: newsbeast.gr