Η Έβερτον θα υποδεχθεί σήμερα τη Λίβερπουλ στο Γκούντισον Παρκ, αλλά θα μπορούσε να το κάνει και στο Άνφιλντ.

Είναι το γήπεδο που επικαλούνται πολλοί όταν θέλουν να αναφερθούν στην ατμόσφαιρα που πρέπει να επικρατεί σε ένα ποδοσφαιρικό ματς, το γήπεδο στο οποίο έχει γράψει την ιστορία της μια από τις μεγαλύτερες ομάδες της Ευρώπης. Είναι όμως και το γήπεδο που αποτελούσε την πρώτη έδρα της μισητής συμπολίτισσας!

Το 1884, τη χρονιά που κατασκευάστηκε δηλαδή, το Άνφιλντ ανήκε στον Τζον Όρελ, ο οποίος ήταν φίλος με ον Τζον Χάουλντινγκ, ένα από τα μέλη της Έβερτον. Της ομάδας της πόλης, η οποία ήθελε να φύγει από το μικρό Priory Road. Έτσι, ο σύλλογος έφτασε σε συμφωνία με τον Όρελ για τη χρησιμοποίηση του Άνφιλντ, πληρώνοντας ενοίκιο.

Οι μπλε παρέμειναν εκεί ως το 1892, όταν άρχισαν οι συζητήσεις για την αγορά του γηπέδου. Ο Χάουλντινγκ όμως, ο άνθρωπος που φρόντισε μέσω της φιλίας του με τον Όρελ ώστε η Έβερτον να χρησιμοποιεί το Άνφιλντ, διαφωνούσε με τον τρόπο με τον οποίο οι αρμόδιοι διοικούσαν την ομάδα.

Συνέπεια αυτής της διαφωνίας ήταν η Έβερτον να σταματήσει τις συζητήσεις για την αγορά του Άνφιλντ, με αποτέλεσμα οι Όρεαλ και Χάουλνιτινγκ να βρεθούν με ένα γήπεδο που δεν ήξεραν τι να το κάνουν. Μέχρι που σκέφτηκαν, τελικά, να ιδρύσουν μια άλλη ομάδα, δίνοντας της το όνομα Liverpool F.C. and Athletic Grounds Ltd.

Και τα υπόλοιπα, όπως λένε, είναι ιστορία…

Πηγή: newsbeast.gr