Ένας θαλάσσιος ίππος στο Σκάρμπορο της Αγγλίας «ακύρωσε» το σόου πυροτεχνημάτων της Πρωτοχρονιάς.

Πρόκειται για τον Thor, που εντοπίστηκε στις ακτές του Χάμσαϊρ νωρίτερα αυτόν τον μήνα. Εκτιμάται ότι ξεκουράζεται και σε λίγες μέρες θα συνεχίσει το ταξίδι του προς τον βορρά.

Σύμφωνα με την Mirror οι επικεφαλής της τοπικής κοινότητας αποφάσισαν να ακυρώσουν τους εορτασμούς, κατόπιν και συμβουλής της British Divers Marine Life Rescue, η οποία προειδοποίησε ότι θα μπορούσαν να προκαλέσουν στο ζώο «αγωνία» και αναστάτωση.

Το ζώο, που αράζει στο λιμάνι, προσελκύει μεγάλα πλήθη αλλά οι αρχές και οι ειδικοί σε θέματα άγριας ζωής κάνουν έκκληση στο κοινό να μην το πλησιάζει.

«Σας παρακαλώ να σεβαστείτε την ανάπαυσή του και προσπαθήστε να μην τον ενοχλήσετε. Αν και είναι μία πολύ συναρπαστική ευκαιρία, δεν τους αρέσει ο πολύς θόρυβος και δεν είναι εξοικειωμένοι με τα οικόσιτα ζώα, οπότε παρακαλούμε να κρατάτε τα κατοικίδια ζώα με λουρί και να παραμένετε σε απόσταση ασφαλείας για τη δική σας ευημερία αλλά και τη δική του» συμβουλεύουν το κοινό οι ειδικοί.

«Πήγαινα στο σκάφος μου και ήταν στην προβλήτα – υπέροχο. Πρέπει να είναι μισός τόνος», περιέγραψε στο BBC o Stuart Ford, ντόπιος επιχειρηματίας, που προσπάθησε να δει από κοντά τον θαλάσσιο ίππο.

Πηγή: newsbeast.gr