«Είναι πάρα πολύ βαρύ το κλίμα στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου λόγω αυτής της ιστορίας» τόνισε η ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου η οποία μίλησε ζωντανά στο Live News για το Gatargate, το σκάνδαλο στο οποίο εμπλέκεται η Εύα Καϊλή.

«Με την κυρία Καϊλή δεν είμαστε στην ίδια πολιτική οικογένεια αλλά στο πλαίσιο των καθηκόντων μας αναπτύσσονται και ανθρώπινες σχέσεις, όχι μόνο πολιτικές αντιπαραθέσεις. Δεν μπορεί να αρνηθεί κανείς ότι αυτό έχει μια πιο βαριά σκιά για τη χώρα μας, επειδή η κυρία Καϊλή είναι Ελληνίδα» σημείωσε η κ. Ασημακοπούλου.

«Αισθανόμαστε όλοι μία ντροπή για αυτό που έχει συμβεί και προσπαθούμε να θωρακίσουμε θεσμικά την υπόληψη του ευρωπαϊκού οικοδομήματος. Με την κυρία Καϊλή στις Βρυξέλλες μένουμε και οι δύο σε συγκροτήματα που είναι πολύ κοντά στο Ευρωκοινοβούλιο. Την έβλεπα στο δρόμο με το παιδί, έχουμε κάνει συζητήσεις σε πιο χαλαρό κλίμα στο αεροπλάνο. Όταν έκανε αυτή τη δήλωση για το Κατάρ με ξένισε. Η ίδια μου είπε ότι “ξέρεις, έχω πάει στο Κατάρ και τα πράγματα δεν είναι όπως τα περιγράφουν”. Δεν μου ζήτησε κάτι, σε μία ψηφοφορία ή να φέρω μια τροπολογία, όπως άκουσα από άλλους συναδέλφους» είπε η ευρωβουλευτής.

 «Δεν ήμουν στις Βρυξέλλες την ώρα της επιχείρησης. Στη γειτονιά έγινε μεγάλο σούσουρο. Άκουσα ότι ο πατέρας της είχε κρυφτεί στην ταράτσα με τα χρήματα, ότι τα χρήματα τα βρήκαν στην κούνια του παιδιού, ότι μπούκαραν μέσα 30 αστυνομικοί. Άκουσα ό,τι μπορείτε να φανταστείτε» ανέφερε.

Πηγή: newsbeast.gr