Μετά την εισήγηση των ειδικών η κυβέρνηση έλαβε τις αποφάσεις για το άνοιγμα των σχολείων, το οποίο θα γίνει κανονικά στις 10 Ιανουαρίου. Ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως και η Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου έκαναν γνωστά τα μέτρα για την επιστροφή των μαθητών στα θρανία.

«Τίποτε δεν μπορεί να υποκαταστήσει τη δια ζώσης λειτουργία των σχολείων μας. Έπειτα, για την ψυχοσυναισθηματική ανάπτυξη των παιδιών μας, για τα οποία είναι καίριας σημασίας να λειτουργούν στο φυσικό τους χώρο, με τους συμμαθητές τους, με τους εκπαιδευτικούς τους», τόνισε η Ν. Κεραμέως.

Στα σχολεία προβλέπεται ένα αποτελεσματικό δίχτυ προστασίας της εκπαιδευτικής κοινότητας, το οποίο επικαιροποιήθηκε και επεκτείνεται.

Έτσι, με την επιστροφή στα θρανία μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων και λόγω της μετάλλαξης Όμικρον, οι μαθητές θα πρέπει να κάνουν:

  • Ένα επιπλέον δωρεάν self test για την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας των σχολείων – Θα διανεμηθούν δωρεάν στα φαρμακεία. Οπότε την πρώτη εβδομάδα (10-15/1) οι μαθητές -εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι- θα πάνε στο σχολείο με τρία self test.
  • Τα δωρεάν 2 self test θα γίνονται και από τους εμβολιασμένους μαθητές και εκπαιδευτικούς.
  • Σε περίπτωση κρούσματος στην τάξη φεύγουμε από την λογική του «σταυρού» και όλοι οι ανεμβολίαστοι μαθητές θα κάνουν 2 rapid test και ένα self test και τα άλλα δυο  self test. Οι εμβολιασμένοι μαθητές θα κάνουν τρία self test. Και οι ανεμβολίαστοι εκπαιδευτικοί θα κάνουν πέντε τεστ την εβδομάδα και οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί θα κάνουν τρία self test την εβδομάδα.   
3 δωρεάν self test
Σε περίπτωση κρούσματος στην τάξη

Πηγή: newsbeast.gr