Πολιτική αντιπαράθεση προκάλεσε η δημοσιοποίηση του εγγράφου με την έγκριση του υπουργείου Παιδείας και της Νίκης Κεραμέως, ώστε η «Ελληνική Αγωγή» του Άδωνι Γεωργιάδη να εισέλθει στα δημόσια σχολεία.

Το θέμα σχολίασε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος, με ανάρτησή του στο twitter, κατηγορώντας την υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως για «σκοταδισμό». Σημείωσε, μάλιστα, πως «στην επίθεση στο ΕΠΑΛ, δεν είχε δει τους νεοναζί, τώρα κάνει πως δεν βλέπει την alt right και διαφημίζει τζάμπα το μαγαζί του Γεωργιάδη».

Στο ίδιο θέμα αντέδρασε και το Μέρα25.

Με ανάρτησή του στο Twitter ο εκπρόσωπος Τύπου του ΜέΡΑ25, Μιχάλης Κριθαρίδης αναφέρει:

«To βαρέλι δεν έχει πάτο για την χειρότερη Υπουργό Παιδείας που έχει γνωρίσει ο τόπος. Άλωση του κράτους, ενδοκυβερνητική διαπλοκή, «παρεοκρατία», σκοταδισμός και οπισθοδρόμηση. Αυτή είναι η Μητσοτάκης Α.Ε. και στον χώρο της παιδείας, με την κα @nkerameus στην πολιτική της ηγεσία».

Στο θέμα αναφέρθηκε ο Άδωνις Γεωργιάδης με απάντησή του σε ανάρτηση δημοσιογράφου, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «τα μαθήματα είναι προαιρετικά και δωρεάν και κανένα δημόσιο χρήμα δεν πηγαίνει σε μας», παραπέμποντας στην πρώτη παράγραφο της απόφασης.

Στην συνέχεια και το υπουργείο Παιδείας μέσω του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής εξέδωσε διευκρινιστική ανακοίνωση για την Ελληνική Αγωγή στην οποία αναφέρει τα εξής:

«Το εν λόγω εκπαιδευτικό υλικό, το οποίο υποβλήθηκε στο ΙΕΠ στο πλαίσιο προαιρετικών δράσεων εκτός σχολικού ωρολογίου προγράμματος, απευθύνεται σε μαθητές/τριες της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και αφορά στην επαφή των παιδιών, μέσω δημιουργικών δραστηριοτήτων, με περιόδους της αρχαίας ελληνικής ιστορίας και προϊστορίας, με ιστορίες των ηρώων της μυθολογίας, με τη γνωριμία τους με τη μουσική στην αρχαία Ελλάδα και με τα παιχνίδια που έπαιζαν τα παιδιά στην αρχαιότητα, με τα έθιμα και τις γιορτές που διοργάνωναν οι αρχαίοι, καθώς και με τη σημασία που είχε για τους αρχαίους Έλληνες η φροντίδα της άσκησης του σώματος και οι αθλητικοί αγώνες, όπως «Ναυμαχία της Σαλαμίνος»«Ο Δίσκος της Φαιστού: Ένα κρυμμένο μυστικό»«Οδυσσεύς, ο πολυμήχανος ήρωας»«Θησεύς, ο βασιλεύς των Αθηνών»«Η Αργοναυτική εκστρατεία»«Μυθοταξιδεύουμε μετά μουσικής»«Παίζωμεν παιδιάν;»«Ανθεστήρια» και «Ειρεσιώνη»«Αγών-Αθλητισμός»«Το σώμα».

Όπως ρητά προβλέπεται στην σχετική έγκριση, η συμμετοχή είναι προαιρετική και δωρεάν, το υλικό δεν μπορεί να αφορά έμμεση ή άμεση διαφήμιση/προώθηση εμπορικών προϊόντων φορέων, επιχειρήσεων ή υπηρεσιών ατόμων ή φορέων, και δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για κανενός είδους διαφημιστικό ή άλλο εμπορικό σκοπό, ενώ δεν επιτρέπεται και οποιαδήποτε μελλοντική εμπορική διάθεση του εκπαιδευτικού προγράμματος και συνοδευτικού υλικού με την αναφορά της συγκεκριμένης έγκρισης.

Πηγή: newsbeast.gr