Έντονες αντιδράσεις προκάλουν στη χώρα του Μακρόντα εγκαίνια τζαμιού ενός γάλλοτουρκικού συλλόγου από τον Ζορίς Εμπράν, βουλευτή του ακροδεξιού κόμματος της Μαρίν Λεπέν. Ο Φρανκ Παπατζιάν ο οποίος είναι μέλος του Συντονιστικού Συμβουλίου Αρμενικών Συλλόγων στη Γαλλία και συγγραφέας βιβλίου για το καθεστώς Ερντογάν κάνει λόγο για «σημείο των καιρών», αλλά και «σημάδι της τουρκικής ήπιας δύναμης.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Le Figaro ο Παπατζιάν αναφέρει ότι στο βιβλίο του για τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εξηγεί το πώς η Τουρκία έχει διεισδύσει στη Γαλλία εδώ και είκοσι χρόνια και πώς έχει οργανώσει την επιρροή της μέσω των εθνικιστικών, εκπαιδευτικών και θρησκευτικών δικτύων.

Ερωτώμενος «πώς εκφράζεται η τουρκική “ήπια δύναμη” στο έδαφος της Γαλλίας», ο Παπατζιάν απαντά: «Είναι πολύ απλό. Μέσα από κοινοτικά σχολεία που είναι πέρα από τον έλεγχο της εθνικής εκπαίδευσης, μέσα από τζαμιά και μέσα από ριζοσπάστες ιμάμηδες». Και καταλήγει λέγοντας ότι «το τουρκικό κράτος είναι αυτό που οργάνωσε, σχεδίασε και χρηματοδότησε όλες αυτές τις δομές».

Πηγή: newsbeast.gr