Απάντηση σε δημοσιεύματα που ήθελαν τη χρυσή στο βάδην Αντιγόνη Ντρισμπιώτηνα έχει αποκλειστεί από τις υποτροφίες της Ολυμπιακής Επιτροπής, λόγω ηλικίας, δίνει η τελευταία. Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι στην αθλήτρια έχει δοθεί το εφάπαξ ποσό των 10.000 ευρώ.

«Σε συνέχεια δηλώσεων και δημοσιευμάτων που λανθασμένα αναφέρουν ότι η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη δεν έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα Ολυμπιακών Υποτροφιών της ΔΟΕ λόγω ηλικίας, η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, θέλει να επισημάνει ότι η Πρωταθλήτρια Ευρώπης στο βάδην, έχει ενταχθεί κανονικά στο πρόγραμμα από το ξεκίνημα του και εισπράττει το ποσό που δικαιούται» αναφέρει η ανακοίνωση.

«Η αρχική πρόταση της Επιτροπής Ολυμπιακής Προετοιμασίας της ΕΟΕ για θέσπιση ηλικιακών ορίων είχε απορριφθεί από την Ολομέλεια της ΕΟΕ με αποτέλεσμα η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη όπως και άλλοι αθλητές να ενταχθούν στις Ολυμπιακές Υποτροφίες. Αντίθετα αποκλείστηκαν όσοι είχαν εξασφαλισμένους χορηγούς» προστίθεται.

«Επίσης η ΕΟΕ» αναφέρεται «παρέδωσε στην πρωταθλήτρια μας, το ποσό που πήραν όλοι οι αθλητές που προκρίθηκαν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, ήτοι 10.000 ευρώ εφάπαξ, ενώ η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη είναι και ενταγμένη στην ομάδα (ή στη λίστα ) των αθλητών που προτείνονται για χορηγία στο πρόγραμμα της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής “Υιοθετείστε έναν Αθλητή στο Δρόμο για το Παρίσι”».

Η ανακοίνωση καταλήγει ως εξής: «Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή στηρίζει από την πρώτη στιγμή την προσπάθεια της Αντιγόνης Ντρισμπιώτη και δεν είναι τυχαίο ότι η Πρωταθλήτρια Ευρώπης στα συγχαρητήρια που της δώσαμε μετά το δεύτερο χρυσό στο Μόναχο, απάντησε με νόημα ως εξής: “Σας ευχαριστώ πάρα πολύ! Για όλα!” δείχνοντας το ήθος της για μία ακόμη φορά».

Πηγή: newsbeast.gr