Αύριο, Τρίτη 21 Ιουνίου, ανοίγει η πλατφόρμα allazosyskevi.gov.gr για αιτήσεις για το πρόγραμμα αντικατάστασης ηλεκτρικών συσκευών «Ανακυκλώνω – Αλλάζω Συσκευή». Η επιδότηση θα φτάνει το 30% έως το 50% του κόστους της νέας συσκευής ανάλογα με το εισόδημα του νοικοκυριού.

Το τελικό ποσό ανά συσκευή κυμαίνεται από 135 έως 710 ευρώ ανάλογα με τον τύπο της συσκευής που ανακυκλώνεται. Το πρόγραμμα επιδοτεί την αντικατάσταση κλιματιστικών, ψυγείων και καταψυκτών, δηλαδή συσκευών που έχουν τη μεγαλύτερη κατανάλωση ρεύματος

Τις λεπτομέρειες για την επιδότηση αντικατάστασης ηλεκτρικών συσκευών εξήγησε ο υπουργός Περιβάλλοντος, Κώστας Σκρέκας, ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Γιάννης Τσακίρης και η Γενική Γραμματέας Ενέργειας Αλεξάνδρα Σδούκου.

Για τις αιτήσεις, το μόνο που θα χρειάζεται ο ενδιαφερόμενος είναι οι κωδικοί Taxisnet και τον αριθμό παροχής ηλεκτρικής ενέργειας της κατοικίας του.

Η πλατφόρμα θα ανοίγει σταδιακά ανάλογα με το τελικό ψηφίο του ΑΦΜ. Δηλαδή αύριο θα ανοίξει για τα ΑΦΜ που τελειώνουν σε 1 και 2, στις 22 Ιουνίου θα ανοίξει για τα ΑΦΜ σε 1, 2, 3 και 4 κ.ο.κ.

Η πλατφόρμα θα παραμείνει ανοιχτή για δύο εβδομάδες, μέχρι τις 5 Ιουλίου.

Πηγή: newsbeast.gr