Την άμεση έναρξη της διαδικασίας ανάθεσης έργων αποκατάστασης των ζημιών που προκάλεσε ο «Ιανός» αποφάσισε η Επιτροπή Συντονισμού Μεγάλων Έργων Υποδομής, μετά από εισήγηση του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, 150 εκατ. ευρώ αφορούν τη Θεσσαλία και 250 εκατ. ευρώ άλλες περιοχές.

Τα έργα αποκατάστασης από το φαινόμενο «Ιανός» αφορούν κυρίως στο Νομό της Καρδίτσας. Η διάρκεια της σύμβασης για τα έργα θα είναι 18 μήνες και ο Ανάδοχος δε θα δικαιούται καμία άλλη αποζημίωση πλην των περιπτώσεων ανωτέρας βίας. Επιπλέον, το Δημόσιο θα προσλάβει Τεχνικό και Νομικό Σύμβουλο για την υποβοήθηση σε όλο το εγχείρημα. Στόχος είναι να επισπευστούν οι διαδικασίες ώστε να μην υπάρξουν καθυστερήσεις.

Παράλληλα, σε συνέχεια της προηγούμενης σύμφωνης γνώμης της Κυβερνητικής Επιτροπής Συντονισμού Μεγάλων Έργων Υποδομής, για υλοποίηση επειγόντων έργων αντιπλημμυρικής προστασίας ύψους 350 εκατομμυρίων ευρώ από τους Παραχωρησιούχους σε διάφορες περιοχές της χώρας, έγινε επέκταση του αρχικού σχεδίου κατά 250 εκατομμύρια ευρώ, για επιπλέον δράσεις με καταληκτικό χρόνο ολοκλήρωσης τους 30 μήνες. Η επέκταση του αρχικού σχεδίου θεωρήθηκε αναγκαία με βάση τις πρόσφατες υδραυλικές μελέτες που υποβλήθηκαν εκ μέρους των Παραχωρησιούχων αλλά και τα πρόσφατα πλημμυρικά φαινόμενα που παρουσιάστηκαν σε πολλές περιοχές της Ελλάδας.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Πηγή: newsbeast.gr