Συνάντηση με την αντιπροσωπεία του Περιφερειακού Συμβουλίου Βορείου Αιγαίου πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία στη Βουλή, όπου το κόμμα της μείζονος αντιπολίτευσης εκπροσώπησε η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και βουλευτή Άρτας, Όλγα Γεροβασίλη, ο βουλευτής Λέσβου και αναπληρωτής Τομεάρχης Εξωτερικών, Γιάννη Μπουρνού και ο τομεάρχη Μεταναστευτικής Πολιτικής και βουλευτή Κορίνθου, Γιώργος Ψυχογιός.

Η αντιπροσωπεία του Περιφερειακού Συμβουλίου (με επικεφαλής τον Περιφερειάρχη Κώστα Μουτζούρη και τη συμμετοχή των αντιπεριφερειαρχών Παναγιώτη Χριστόφα, Παντελή Βρουλή, Σουλτάνας Ανδρεάδου, τον επικεφαλής της Συμπαράταξης Πολιτών και περιφερειακό σύμβουλο, Γιάννη Σπιλάνη και την επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης και περιφερειακή σύμβουλο, Αγλαΐα Κυρίτση) επέδωσε στους εκπροσώπους του ΣΥΡΙΖΑ το καταδικαστικό ψήφισμα που ενέκρινε στην τελευταία του συνεδρίαση σχετικά με τα κυβερνητικά σχέδια κατασκευής νέων υπερδομών σε Λέσβο και Χίο.

Τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασαν την εναντίωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης «στην σκανδαλώδη τροπολογία του κ. Μηταράκη, που μεθοδεύει την παράκαμψη της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου για την κατασκευή των Κλειστών Ελεγχόμενων Δομών σε Βάστρια και Θόλος και παραχωρεί την αρμοδιότητα για τη διευθέτηση κωλυμάτων στην Τεχνική Υπηρεσία του Υπουργείου Μετανάστευσης, με επικεφαλής Διευθυντή έναν μετακλητό του κ. Μηταράκη!» όπως αναφέρουν.

Η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ καταδίκασε επίσης «την υποτακτική στάση της κυβέρνησης Μητσοτάκη, που έχει αποδεχτεί για τη χώρα μας το ρόλο του δεσμοφύλακα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και επανέλαβε ότι η Αξιωματική Αντιπολίτευση αντιτίθεται στην κατασκευή νέων υπερδομών στα νησιά».

Και συνεχίζουν λέγοντας πως «ο ΣΥΡΙΖΑ αγωνίζεται στο εθνικό και το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο για να υπάρξει, ιδιαίτερα στο νέο Ευρωπαϊκό Σύμφωνο Μετανάστευσης και Ασύλου, πραγματικά ενιαίος ευρωπαϊκός μηχανισμός ασύλου με υποχρεωτική αναλογική κατανομή, μέσω μετεγκαταστάσεων αιτούντων άσυλο και προσφύγων από τις χώρες εισόδου στα υπόλοιπα κράτη-μέλη της ΕΕ, με πλήρη σεβασμό στο διεθνές δίκαιο. Αγωνίζεται ώστε κάθε πολιτική για τη μετανάστευση και το προσφυγικό να σέβεται την αρχή της αλληλεγγύης από την ελληνική ενδοχώρα προς τα νησιά και από την Ευρώπη προς την Ελλάδα».

Πηγή: newsbeast.gr