Μετά από ένα θρίλερ που διήρκεσε έναν ολόκληρο μήνα, η σορός του κορυφαίου Έλληνα ορειβάτη Αντώνη Συκάρη, ο οποίος βρήκε τραγικό θάνατο στο βουνό Νταουλαγκίρι στα Ιμαλάια, ανασύρθηκε. Η τελευταία ορειβατική αποστολή που ξεκίνησε στις 9 Μαΐου, κατάφερε επιτέλους να περισυλλέξει και να μεταφέρει με ασφάλεια το σώμα του.

Όπως ανακοινώθηκε τη νύχτα, «Μετά από έναν ολόκληρο μήνα προσπάθειας και ματαίωσης, η τελευταία ορειβατική αποστολή από Sherpas που ξεκίνησε από το Base Camp στις 9 Μαΐου, κατάφερε επιτέλους να περισυλλέξει και να μεταφέρει με ασφάλεια το σώμα του Αντώνη μέχρι το Base Camp του Dhaulagiri.

Επόμενο βήμα αποτελεί η αερομεταφορά του μέχρι την Kathmandu του Nepal.

Ευελπιστούμε ότι μέσα στις επόμενες 48 ώρες οι καιρικές συνθήκες θα ευνοήσουν την πορεία του ελικοπτέρου μέχρι το Base Camp, καθότι σήμερα απέτυχε η πρώτη προσπάθεια αερομεταφοράς.

Αφού ολοκληρωθεί και αυτό το βήμα, στην Kathmandu θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες επαναπατρισμού τις σωρού, που αναμένεται να διαρκέσουν 2-3 εβδομάδες».

Μετά απο έναν ολόκληρο μήνα προσπάθειας και ματαίωσης, η τελευταία ορειβατική αποστολή από Sherpas που ξεκίνησε απο το…

Posted by Antonis Sykaris – Greek Alpinist on Thursday, May 12, 2022

Υπενθυμίζεται πως ο Αντώνης Συκάρης ανέβηκε την κορυφή του Νταουλαγκίρι στα 8.167 μέτρα αλλά στην επιστροφή προς το base camp, μαζί με τον σέρπα του, τον Ντάουα. Ο πολύ έμπειρος ορειβάτης λόγω έλλειψης πρόσθετου οξυγόνου αλλά και μεγάλης σωματικής και ψυχολογικής κόπωσης εξέπνευσε στα 7.400 μέτρα, μόλις 100 μέτρα πριν από την πιο κοντινή κατασκήνωση (base camp 3).

Πηγή: newsbeast.gr