Έκτακτα μέτρα για όλη την Ελλάδα και αυστηρούς περιορισμούς τύπου lockdown στις περιοχές αυξημένου κινδύνου προανήγγειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε τηλεοπτικό του μήνυμα το μεσημέρι του Σαββάτου.

Ένα από αυτά είναι η απαγόρευση της κυκλοφορίας που ισχύει από τις 12:00 το βράδυ, δηλαδή μισή ώρα νωρίτερα από ό,τι ίσχυε μέχρι τώρα, έως τις 5:00 το πρωί για όλη την χώρα, από την Τρίτη 3/11.

Τα κρούσματα αυξάνονται εκθετικά και στη χώρα μας και οι επιστήμονες προειδοποιούν ότι, σύντομα, η νέα επέλαση της πανδημίας θα κλονίσει τις αντοχές του Εθνικού Συστήματος Υγείας, παραδέχτηκε ο πρωθυπουργός ανακοινώνοντας το κλείσιμο της όλων των χώρων εστίασης στη Βόρεια Ελλάδα και στην Αττική και ευρύτερο ωράριο απαγόρευσης κυκλοφορίας.

Επίσης, όπως ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε αντίθεση με την άνοιξη, ωστόσο, δεν απαγορεύονται οι μετακινήσεις εκτός νομού για όλη την χώρα.

Όλα τα μέτρα που θα ισχύουν από την Τρίτη 3 Νοεμβρίου

  • Χρήση μάσκας παντού, σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους.
  • Περιορισμός της κυκλοφορίας από τις 12:00 το βράδυ έως τις 5:00 το πρωί.
  • Εφαρμογή τηλεργασίας 50% σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.
  • Πλήρης τηλεεκπαίδευση στα πανεπιστήμια.
  • Όχι συναθροίσεις.
  • Αποστάσεις και προσωπική υγιεινή.
  • Επιτρέπονται οι μετακινήσεις εκτός νομού

Κλείνουν μπαρ, καφέ, εστιατόρια, σινεμά, θέατρα και γυμναστήρια σε Αττική και Βόρεια Ελλάδα (Ζώνη Αυξημένου Κινδύνου) – Ανοιχτά κομμωτήρια

Από την Τρίτη το πρωί 3/11 και για ένα μήνα τίθεται σε ισχύ ένα πρόγραμμα βάσει του οποίου η επικράτεια χωρίζεται, πλέον, σε δύο ζώνες αντί για τέσσερις: Επιτήρησης και Αυξημένου Κινδύνου.

Στην πρώτη εντάσσονται όλοι οι νομοί που μέχρι τώρα παρουσίαζαν σχετικά λίγα κρούσματα, αυτοί δηλαδή που μέχρι σήμερα είναι στο «πράσινο» και το «κίτρινο». Εκεί θα ισχύουν τα γνωστά μέτρα, κάποια από τα οποία διευρύνονται. (δείτε περισσότερα εδώ)

Στη ζώνη Αυξημένου Κινδύνου εντάσσονται οι περιοχές που μέχρι σήμερα βρίσκονται όχι μόνο στο «κόκκινο», αλλά και στο «πορτοκαλί». Δηλαδή όλη η Βόρεια Ελλάδα αλλά και η Αττική, από την επόμενη εβδομάδα.

Ειδικά εκεί, στις προηγούμενες ρυθμίσεις προστίθενται και οι ακόλουθες:

Αναστέλλεται η λειτουργία όλων των χώρων εστίασης, πλην της κατ’ οίκον διανομής φαγητού και της παραλαβής από το κατάστημα. Το ίδιο θα ισχύει και για τους χώρους ψυχαγωγίας, πολιτισμού και άθλησης: Μπαρ, καφέ, κινηματογράφοι, μουσεία και θέατρα, όπως και κλειστά γυμναστήρια. Σε αντίθεση με την άνοιξη, ωστόσο, δεν απαγορεύονται οι μετακινήσεις εκτός νομού.

Ανοικτά θα είναι σε ολόκληρη την επικράτεια η βιομηχανία, το λιανεμπόριο και τα σχολεία, τα ξενοδοχεία και τα κομμωτήρια.

Πηγή: newsbeast.gr