Ότι η ελληνική Ομοσπονδία Πάλης θα έμπαινε στη διαδικασία να βγάλει ανακοίνωση για κάτι που θα λεγόταν στο τηλεοπτικό παιχνίδι/ριάλιτι Survivor ήταν κάτι που δεν το φανταζόταν κανείς, αλλά έγινε κι αυτό. Και έγινε επειδή ο Γιωρίκας Πιλίδης, πρωταθλητής της πάλης και συμμετέχων στο Survivor, είπε το βράδυ της Τετάρτης ότι κάποτε του ζητήθηκε να στήσει αγώνα και μάλιστα τελικό ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Η συζήτηση που γινόταν εκείνη τη στιγμή αφορούσε έναν άλλο παίκτη που συμμετέχει στο ριάλιτι και το κατά πόσο η μία εκ των δύο ομάδων έστησε ένα αγώνισμα. Μέσα σε όλους όσοι μίλησαν, λοιπόν, ήταν και ο Πιλίδης, ο οποίος ρωτήθηκε αν του ζητήθηκε ποτέ να στήσει αγώνα.

«Ναι, μου έχει ζητηθεί να στήσω αγώνα και μου έχει ζητηθεί σε τελικό ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Δεν χωράει στο μυαλό μου αυτό. Το διαγράφω τελείως», ήταν η απάντησή του, η οποία τελικά προκάλεσε την αντίδραση της Ομοσπονδίας Πάλης, η οποία εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση.

«Η Ελληνική Ομοσπονδία Πάλης δηλώνει ρητά ότι ουδέποτε είχε πέσει στην αντίληψή της προσπάθεια χειραγώγησης αγώνων των αθλητών της, ενώ ούτε ο Γιώργος Πιλίδης, ούτε άλλος αθλητής-τρια της ομοσπονδίας μας, έχει αναφέρει ποτέ επίσημα ή ανεπίσημα τίποτα σχετικό. Η ΕΛΟΠ, με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο, καταδικάζει απερίφραστα κάθε ενέργεια χειραγώγησης αγώνων, ενώ συντάσσεται απόλυτα στο πλευρό του υφυπουργείο Αθλητισμού, της ΓΓΑ, της ΕΟΕ και όλων των φορέων που έχουν ως στόχο τον καθαρό αθλητισμό σε όλα τα επίπεδα. Με δεδομένο ότι ο Γιώργος Πιλίδης βρίσκεται εκτός Ελλάδας και η δήλωσή του έγινε σε τηλεοπτικό παιχνίδι, δεν υπάρχει η δυνατότητα επικοινωνίας με τον αθλητή. Η Ελληνική Ομοσπονδία Πάλης θα περιμένει να επιστρέψει και μέσω των θεσμικών της οργάνων να τον καλέσει να δώσει εξηγήσεις με σκοπό να διαλευκάνει την υπόθεση και θα κινηθεί αρμοδίως για να μη μείνει καμία σκιά στο άθλημα της Πάλης.

Καλούμε και ενθαρρύνουμε όλους τους αθλητές – τριες και όλα τα μέλη της Ομοσπονδίας μας, σε όλες τις βαθμίδες, οποιαδήποτε στιγμή υποπέσει στην αντίληψή τους περιστατικό χειραγώγησης αγώνων, να το αναφέρουν στην ομοσπονδία και να εργαστούμε από κοινού για την πάταξη τέτοιων φαινομένων.

Τέλος η Ελληνική Ομοσπονδία θα ενημερώσει επισήμως την Παγκόσμια και την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Πάλης, όπου οι αναφερόμενοι αγώνες έγιναν υπό την εποπτεία τους, προκειμένου να πραγματοποιήσουν τη δική τους έρευνα για τέτοιου είδους καταδικαστέα φαινόμενα».

Πηγή: newsbeast.gr