Απειλές κατά της Ελλάδας και της Κύπρου εκτόξευσε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, κατηγορώντας τις δύο χώρες ότι δήθεν στηρίζουν τρομοκρατικές οργανώσεις. Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών αρχικά στράφηκε κατά της Κύπρου λέγοντας, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Μανώλη Κωστίδη για τον ΣΚΑΪ, ότι έχει δώσει άδεια για να λειτουργήσει γραφείο των Κούρδων της Βόρειας Συρίας, που η Τουρκία ισχυρίζεται ότι έχει σχέση με το PKK.

«Αυτή είναι μια τρομοκρατική οργάνωση, επιτρέπουν να ανοίξουν ένα γραφείο εκεί. Αν δεχθεί η Τουρκία ή οι τουρκοκύπριοι επίθεση, θα πληρώσουν ένα πολύ βαρύ τίμημα. Να μην παίζουν με την φωτιά» είπε ο Τσαβούσογλου για την Κύπρο.

Την ίδια ώρα κατηγόρησε την Ελλάδα για στήριξη τρομοκρατικών οργανώσεις όπως το PKK και ότι έχουν εκπαιδευτεί τρομοκράτες της οργάνωσης αυτής και έχουν κάνει επιθέσεις στην Τουρκία. «Η Ελλάδα στηρίζει και υποδέχεται τους “Γκιουλενιστές”» είπε ο Τούρκος ΥπΕξ. «Άλλο οι διαφορές που έχουμε σε διαφορά θέματα και άλλο η τρομοκρατία. Αυτό είναι ζήτημα ασφάλειας. Όποιος παίζει με αυτά μπορεί να πληρώσει πολύ βαρύ τίμημα» είπε σε προκλητικό τόνο ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Πηγή: newsbeast.gr