Όλα συνηγορούν πως το άνοιγμα των σχολείων οδεύει για το 2021, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να τονίζει πως η απόφαση για το άνοιγμα των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων θα παρθεί όταν το πουν οι ειδικοί.

Ο πρωθυπουργός κλείνοντας τη συζήτηση στο 31ο Greek Economic Summit απάντησε σε ερωτήσεις των CEO που συμμετείχαν και εκεί αποκάλυψε ποιες είναι οι προθέσεις για το άνοιγμα των σχολείων, λέγοντας συγκεκριμένα: «θα κρατήσω κλειστά τα σχολεία όσο μου πουν οι ειδικοί».

Η πλευρά των ειδικών διατυπώνει τον τελευταίο καιρό την άποψη πως τα σχολεία θα πρέπει να ανοίξουν τη νέα χρόνια, τη στιγμή που όπως όλα δείχνουν θα δοθεί παράταση για το lockdown έως τις 14 Δεκεμβρίου.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μάλιστα, ευχαρίστησε τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς που αγκάλιασαν την πρωτοβουλία και κατέληξε λέγοντας πως «θα κρατήσουμε τα σχολεία κλειστά για όσο μας λένε οι ειδικοί, αλλά όταν γυρίσουμε στις φυσικές τάξεις, θα ξέρουμε ότι έχουμε πια την υποδομή για την ψηφιακή εκπαίδευση».

«Μεγαλύτερη πρόκληση το δεύτερο κύμα του κορονοϊού»

«Η Ελλάδα θα είναι ένας από τους νικητές μετά την πανδημία. Το δεύτερο κύμα είναι μεγαλύτερη πρόκληση από το πρώτο, αλλά με τα κατάλληλα μέτρα θα καταφέρουμε να το ελέγξουμε»  τόνισε ο πρωθυπουργός και σχετικά με την επόμενη μέρα της πανδημίας υπογράμμισε πως «δεν πρέπει να υποτιμούμε την παραγωγική δυναμική της χώρας που θα οδηγήσει στην ανάκαμψη.

Πρέπει να προστατεύσουμε τις θέσεις εργασίας και τη ρευστότητα ιδίως στις μικρές επιχειρήσεις και να δημιουργήσουμε προϋποθέσεις για επενδύσεις στην Ελλάδα».

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πάντως ότι ακόμα και σ’ αυτούς τους δύσκολους καιρούς υπάρχουν εταιρείες που επενδύουν στην Ελλάδα, ενώ αναφέρθηκε και στις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για τη μείωση των φορολογικών και ασφαλιστικών βαρών και τόνισε ιδιαίτερα την πρόθεση του ιδίου και της κυβέρνησης να προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις παρά την πανδημία. Αναφέρθηκε, μάλιστα, χαρακτηριστικά στο νομοσχέδιο που βρίσκεται στη Βουλή για τις χρήσεις γης.

Πηγή: newsbeast.gr