Συγκινητική είναι η ανθρώπινη προσφορά στη «μάχη» κατά του κορονοϊού, καθώς στη Θεσσαλονίκη έσπευσαν νοσηλεύτριες από την Κρήτη και από άλλες περιοχές της Ελλάδας, ώστε να συμβάλουν στις προσπάθειες που καταβάλουν τα νοσοκομεία της μακεδονικής πόλης. Ωστόσο, η αυταπάρνησή τους είναι μεγάλη.

Αποφασισμένες να μείνουν στη Θεσσαλονίκη που πλήττεται από την Covid-19 και να προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους σε ΜΕΘ του «Ιπποκρατείoυ» για όσο χρειαστεί έφτασαν στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» οι δέκα νοσηλεύτριες από το Ηράκλειο. Τις υποδέχτηκαν οι διοικητές της 3ης και 4ης ΥΠΕ, Παναγιώτης Μπογιατζίδης και Δημήτρης Τσαλικάκης, καθώς και ο διοικητής του «Ιπποκρατείου», Νικόλαος Αντωνάκης.

Οι δέκα νοσηλεύτριες που είναι ειδικευμένες σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας ήρθαν εθελοντικά στη Θεσσαλονίκη, χωρίς να διστάσουν να αφήσουν τις οικογένειες και τα σπίτια τους σκεπτόμενες ότι μπορεί στη θέση αυτών που νοσηλεύονται στην Εντατική και χρειάζονται βοήθεια θα μπορούσε να είναι κάποιος δικός τους ή ακόμη και οι ίδιες .

Οι δέκα νοσηλεύτριες αύριο το πρωί θα μπουν στη μάχη κατά του κορονοϊού σε ΜΕΘ του «Ιπποκρατείου».

Το παράδειγμά τους ακολουθούν και άλλες πέντε νοσηλεύτριες που θα έρθουν από το «Σισμανόγλειο» Κομοτηνής, προκειμένου να υποστηρίξουν κι αυτές το «Ιπποκράτειο».

Άλλες έξι νοσηλεύτριες και ένας νοσηλευτής αναμένεται να έρθουν από το Άργος και τα Ιωάννινα αντιστοίχως για να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ.

Υπενθυμίζεται ότι, από τα 3.209 νέα κρούσματα κορονοϊού που ανακοινώθηκαν την Τετάρτη (18/11), ο Βασίλης Κικίλιας έκανε γνωστό ότι τα 905 από αυτά εντοπίζονται στη Θεσσαλονίκη. Κάτι που σημαίνει ότι η δεύτερη σε πληθυσμό Περιφερειακή Ενότητα της Ελλάδας έχει μεγάλο ζήτημα με την πανδημία.

Πηγή βίντεο: thestival.gr

Πηγή: newsbeast.gr