Την αποφυλάκιση του πρώην υπουργού Εσωτερικών, Μιγκέλ Ροντρίγκες Τόρες, ύστερα από σχεδόν πέντε χρόνια, διέταξε το Σάββατο δικαστήριο της Βενεζουέλας, όπως δήλωσε η οικογένειά του.

Ο στρατηγός εν αποστρατεία είχε διατελέσει υπουργός Εσωτερικών της Βενεζουέλας το 2014, αλλά αργότερα ήρθε σε ρήξη με τον πρόεδρο Νικολάς Μαδούρο. Συνελήφθη το 2018 κατηγορούμενος για συμμετοχή σε σχέδιο συνωμοσίας, με στόχο την «ενότητα» των ενόπλων δυνάμεων της χώρας.

«Νωρίς το πρωί του Σαββάτου, 21 Ιανουαρίου, αφέθηκε ελεύθερος ύστερα από 4 χρόνια και 10 μήνες άδικης φυλάκισης», ανέφεραν οι κόρες του σε δελτίο Τύπου. Συγγενείς του ανέφεραν πως ο Ροντρίγκες Τόρες θα ταξιδέψει στην Ισπανία, χωρίς να υπεισέλθουν σε περαιτέρω λεπτομέρειες.

Η εισαγγελία της Βενεζουέλας δεν ανταποκρίθηκε άμεσα σε αίτημα του πρακτορείου Reuters για σχολιασμό.

Το 2019 ο Ροντρίγκες Τόρες είχε κάνει απεργία πείνας σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την κράτησή του σε απομόνωση. Και ο ίδιος, ωστόσο, κατά τη θητεία του ως υπουργός Εσωτερικών είχε δεχθεί έντονη κριτική για τη μεταχείριση κρατουμένων. Οργανώσεις για την υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων είχαν καταγγείλει αυθαίρετη κράτηση και ξυλοδαρμούς οπαδών της αντιπολίτευσης που συνελήφθησαν στη διάρκεια αντικυβερνητικών διαδηλώσεων το 2014.

Πηγή: newsbeast.gr