Είτε χειμώνα είτε καλοκαίρι, τα πιάτα με τα σωστά ψημένα κρεατικά, αποτελούν, σχεδόν, πάντα δέλεαρ για να βγείτε με την παρέα σε καθιερωμένα γευστικά στέκια.

Όταν δε το νόστιμο και προσεγμένο φαγητό συνοδεύεται και από υπέροχους εξωτερικούς χώρους τότε ο συνδυασμός απογειώνει την εμπειρία. Όμορφες αυλές, παραδοσιακές και πιο μοντέρνες, ενδείκνυται για απολαυστική κρεατοφαγία κάτω από τον έναστρο ουρανό.

Ρεμούτσικο

Ταβέρνα Ρεμούτσικο

Συγκαταλέγεται στις πιο κλασικές επιλογές στην πόλη για το, σωστά ψημένο, κρατσανιστό παϊδάκι του. Το Ρεμούτσικο είναι μια οικογενειακή ταβέρνα στoν Άγιο Δημήτριο (Αγ. Δημητρίου 120) που θα λατρέψετε τόσο για την φιλική ατμόσφαιρα, όσο και για τα νόστιμα πιάτα του, όπως το κοντοσούβλι, το χωριάτικο λουκάνικο, η σπιτική πίτα κ.α.

Καραβίτης

Ταβέρνα Καραβίτης

Στην Πλατεία Προσκόπων, η ταβέρνα του Καραβίτη αποτελεί θρύλο για το Παγκράτι, αλλά και τους λάτρεις της κρεατοφαγίας, από την δεκαετία του 1920. Η αίσθηση που δημιουργείται εδώ είναι ότι βρίσκεσαι σε κάποια παλιά γειτονιά της Αθήνας, με τα χαρακτηριστικά δρύινα βαρέλια να προσθέτουν μια πιο καλτ πινελιά στην ήδη νοσταλγική ατμόσφαιρα. Απλό, λιτό κι απέριττο το περιβάλλον στον Καραβίτη, με την έμφαση να δίνεται στην κουζίνα και το κρέας. Πιάτα- συνώνυμα της ταβέρνας τα διάσημα μπιφτέκια του, απλά ή γεμιστά με τυρί, ενώ στις αγαπημένες επιλογές του κοινού συγκαταλέγονται μεταξύ άλλων η σπιτική στάμνα και τα άριστα κομμένα και ψημένα παϊδάκια του.

Μυρτιά

Οι συστάσεις είναι περιττές για μία από τις πιο διάσημες ταβέρνες στη Νέα Σμύρνη (Αϊδινίου 55). Οι γενναίες μερίδες της και τα σωστά ψημένα κρεατικά της, έχουν διαδώσει της φήμη της και εκτός «συνόρων» της περιοχής. Ανάμεσα στα όσα αξίζει να δοκιμάσετε και τα τραγανά παϊδάκια. Μην φύγετε αν δεν σας σερβίρουν τους περίφημους λουκουμάδες της ταβέρνας, με μέλι ή σοκολάτα.

Βάθης

Ταβέρνα Βάθης

Στην παραδοσιακή ταβέρνα του Βάθη στην Κηφισιά (Κύρου 7, σύνορα με Νέα Ερυθραία) η αίσθηση ότι βρίσκεστε στην εξοχή, θα σας ανοίξει σίγουρα την όρεξη. Άλλωστε μην ξεχνάτε ότι βρίσκεστε σε ένα στέκι διάσημο για τα ζουμερά και ποιοτικά κρεατικά του, καθώς και τις ιδιαίτερες κοπές τους -πικάνια, ταλιάτα, σταβλίσια 800 γρ., rib eye κ.α. Το μενού φυσικά είναι εμπλουτισμένο και με άλλα νόστιμα πιάτα ημέρας, καθώς και μια μεγάλη ποικιλία σε ορεκτικά που σίγουρα θα δυσκολέψουν την επιλογή σας. 

Γίδι

Μία μοντέρνα χασαποταβέρνα στη Μεταμόρφωση (Τατοΐου 17) που συστήνει τους λάτρεις του κρέατος στη σύγχρονη εκδοχή του. Νόστιμα και ζουμερά κρεατικά σωστά ψημένα, σε ένα πρωτότυπο concept που φέρει την υπογραφή του διάσημου και πολυπράγμονα σεφ Βασίλη Ακρίβου. Μοσχαρίσια σπαλομπριζόλα, ελληνικό t-bone, πρόβατο μπούτι στα κάρβουνα, για όσους θέλουν να μυηθούν στα μυστικά της σωστής κρεατοφαγίας. Στα best seller πιάτα του και το ζουμερό μπιφτέκι.

Πηγή: newsbeast.gr