Παραμονή Χριστουγέννων με τη δύση του ηλίου, κλιμάκιο του Φιλανθρωπικού Οργανισμού «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, μοίρασε δέματα αγάπης στους αστέγους της πρωτεύουσας.

Δεν είναι η πρώτη φορά – εν μέσω πανδημίας και αύξησης κρουσμάτων- όπου η «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» αφουγκράζεται την αγωνία της εγκατάλειψης και της μοναξιάς των αστέγων, μοιράζοντας είδη πρώτης ανάγκης, πολλές ευχές για καλή χρονιά και ένα χαμόγελο για να στηρίξει την ελπίδα σε όσους ανανεώνουν κάθε φορά το ραντεβού μαζί της.

Αρωγός αυτή τη φορά η ΕΛ.ΑΣ., η οποία πάντα κοντά στον πολίτη ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις της εποχής μας, μετουσιώνοντας την ενσυναίσθηση που διέπει το σύνολο των υπηρετούντων στο Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας.

Τα δέματα τροφίμων περιλαμβάνουν στερεά τροφή, γλυκίσματα, νερό και χυμούς φρούτων, ενίοτε όμως η ανθρωπιστική βοήθεια συνοδεύεται από κλινοσκεπάσματα, ρουχισμό, υποδήματα και είδη ατομικής υγιεινής και φροντίδας, ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες, τις περιστάσεις και τα αιτήματα όσων έχουν ανάγκη.

Έγινε χαρτογράφηση των αναγκών και των συνθηκών που βιώνουν οι άστεγοι, οι οποίες, τώρα λόγω πανδημίας ολοένα και αυξάνονται, συνεπεία του οποίου, η «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» αναπροσαρμόζει και τις ανθρωπιστικές της παρεμβάσεις.

Το προφίλ των ανθρώπων που περιμένουν κάθε φορά τη βοήθεια της «ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ» είναι τοξικομανείς, αποφυλακισμένοι, άποροι που περιφέρονται στους δρόμους, στις πλατείες και στις στοές για να βρουν καταφύγιο να περάσουν τη νύχτα τους κατασκευάζοντας με ότι μπορούν την πρόχειρη διαμονή τους.

Πηγή: newsbeast.gr