Αποσύρεται από το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής στην Α’ εκλογική περιφέρεια Πειραιά και Νήσων ο Λευτέρης Χρυσοφάκης, αφήνοντας αιχμές κατά της ηγεσίας του κόμματος. Με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ο υποψήφιος βουλευτής, όπως όλα έδειχναν, εξηγεί τους λόγους που το οδήγησαν σε αυτή την απόφαση, δεσμευόμενος ωστόσο παράλληλα να συνεχίσει να τηρεί τις αρχές που έμαθε από την αείμνηστη Φώφη Γεννηματά. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε το γεγονός ότι η ανάρτησή του συνοδεύεται από φωτογραφία του ιδίου με την τέως πρόεδρο του Κινήματος.

Όπως αναφέρει ο κ. Χρυσοφάκης, «στη μικρή μου διαδρομή στην πολιτική, υπηρέτησα την παράταξη μου και τον Πειραιά με πίστη, με αγάπη, με αφοσίωση, με ανιδιοτέλεια. Ήρθα για να δώσω, και όχι για να πάρω. Έμαθα να ζω για την πολιτική, και όχι από την πολιτική. Γνώρισα ανθρώπους που με εμπιστεύτηκαν, που έχτισα σχέσεις βαθιές, ειλικρινείς, προσωπικές. Με χειραψίες ζεστές και βλέμματα καθαρά.

Έδωσα τη μάχη του σταυρού το 2019, με μόλις ένα μήνα προετοιμασία, ξέροντας πως δεν περιμένω τίποτα, απλώς για να ενώσω κι εγώ τις δυνάμεις μου με δεκάδες αγνούς αγωνιστές, και κυρίως με αυτήν που μου το ζήτησε, με τη Φώφη Γεννηματά, στον δύσκολο αγώνα που έδινε για να μας κρατήσει όρθιους. Και το πέτυχε.

Από τότε δεν σταμάτησα στιγμή να δίνω καθημερινά τον δικό μου προσωπικό αλλά και συλλογικό αγώνα, για το ΠΑΣΟΚ και για τον Πειραιά που τόσο αγαπώ. Δήλωσα την πρόθεση μου να δώσω ξανά τη μάχη του σταυρού, πιστεύοντας βαθιά ότι μπορούσα να προσθέσω, να βάλω το δικό μου λιθαράκι στην κοινή μας προσπάθεια. Ήθελα να το κάνω όπως πάντα, με σεβασμό, με αξιοπρέπεια, με περηφάνεια, όπως μου έμαθε η Φώφη Γεννηματά, που με τίμησε με την φιλία της, αλλά και με πολλή δουλειά. Δεν ζήτησα αναγνώριση, ίσως απλώς τον ίδιο σεβασμό που πρόσφερα κι εγώ. Ίσως όμως, σήμερα, κάποια από αυτά να είναι πιο δύσκολα να τα βρεις στη νέα μας “οικογένεια”. Αποσύρω με λύπη την υποψηφιότητα μου, αλλά και με την ίδια πίστη και αφοσίωση να παραμείνω στρατιώτης της παράταξης. Της χρωστάμε να συνεχίσουμε στο δρόμο της. Εγώ θα το κάνω».

Στη μικρή μου διαδρομή στην πολιτική, υπηρέτησα την παράταξη μου και τον Πειραιά με πίστη, με αγάπη, με αφοσίωση, με…

Posted by Lefteris Xrisofakis on Wednesday, January 4, 2023

Πηγή: newsbeast.gr