Ο Άρης αντιμετωπίζει τον ΠΑΟΚ στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο της 16ης αγωνιστικής της Super League 1 και λίγες ώρες πριν τη σέντρα ενημερώθηκε ότι ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας άσκησε δίωξη κατά του Θόδωρου Καρυπίδη, λόγω των χαρακτηρισμών στους οποίους είχε προχωρήσει για την ΕΠΟ σε συνέντευξή του πριν λίγες μέρες.

Ο παράγοντας του Άρη, ο οποίος δεν είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΠΑΕ, αναφέρθηκε στην υπόθεση Λάσκοφ και στο θέμα που είχε προκύψει με την αδειοδότηση της ομάδας, βάζοντάς τα με την ΕΠΟ και χρησιμοποιώντας κάποιους χαρακτηρισμούς που μάλλον δεν έπρεπε.

Έτσι, ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας αποφάσισε να του ασκήσει δίωξη, με τη σχετική ανακοίνωση της ΕΠΟ να αναφέρει τα εξής…

«Ο Αναπληρωτής Υπεύθυνος Άσκησης Πειθαρχικών Διώξεων Ποδοσφαιρικών Αδικημάτων, Αντεισαγγελέας Πρωτοδικών Νικόλαος Μαργαρίτης, άσκησε Πειθαρχική Δίωξη σε βάρος του Θόδωρου Καρυπίδη, αξιωματούχου της ΠΑΕ Άρης.

Η δίωξη ασκείται διότι δυσφήμησε ποδοσφαιρικές αρχές και όργανα προβαίνοντας σε δημόσιες δυσμενείς δηλώσεις, ήτοι σε δηλώσεις οι οποίες περιέχουν μομφές για σκοπιμότητα ή δόλο ή μεροληψία στη λήψη αποφάσεων που κατ’ αντικειμενική κρίση δύνανται να βλάψουν την τιμή και την υπόληψη των προσώπων στα οποία αφορούν και οι οποίες διαδόθηκαν με μέσο επικοινωνίας.

Η ανωτέρω πράξη προβλέπεται και τιμωρείται πειθαρχικά από τις διατάξεις των άρθρων 1, 2, 3, 4, 20Α§§1, 2, 26 του Πειθαρχικού Κώδικα της Ε.Π.Ο».

Πηγή: newsbeast.gr