Ψυχρές αέριες μάζες από τα Βαλκάνια είναι πιθανό να έρθουν στα μέσα της ερχόμενης εβδομάδες, ρίχνοντας τις θερμοκρασίες σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου.

Σήμερα και το Σαββατοκύριακο θα έχουμε βροχές, με την Κρήτη να είναι και πάλι στο επίκεντρο, ενώ από τη Δευτέρα και κυρίως την Τρίτη στις περισσότερες περιοχές θα βρέχει.

Στη βόρεια Ελλάδα -κυρίως τα ξημερώματα- το κρύο είναι τσουχτερό, ενώ το μεσημέρι θα υπάρχουν ισχυροί βόρειοι άνεμοι που θα φτάνουν τοπικά τα 9 μποφόρ.

Στην Αττική η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 19 βαθμούς Κελσίου και στη Θεσσαλονίκη τους 17 όπως προβλέπει η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Στα 100 χλμ/ώρα η μέγιστη ριπή των βόρειων ανέμων στο Αιγαίο

Χθες Πέμπτη 5 Νοεμβρίου η μέγιστη ριπή των βορείων ανέμων στο Αιγαίο πλησίασε τα 100 χλμ/ώρα όπως προκύπτει από το τις καταγραφές του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr.

Όπως φαίνεται και στον παρακάτω πίνακα όπου παρουσιάζονται οι 8 σταθμοί με τις ισχυρότερες ριπές, ο άνεμος στο Πόρτο της Τήνου έφτασε τα 97 χλμ/ώρα, ενώ ακολούθησαν ο Φουρφουράς Ρεθύμνου, η Πάρνηθα και η Παξιμάδα Καρύστου με 79 χλμ/ώρα.

Πηγή: newsbeast.gr