Αδιάλλακτοι και αποφασισμένοι να συνεχίσουν να κρατούν τα παιδιά τους μακριά από το σχολείο τους είναι πολλοί γονείς αρνητές του κορονοϊού. Επιμένουν πως δεν πρόκειται να… λυγίσουν ούτε υπό την απειλή της φυλακής έπειτα από τη νέα τροπολογία από τα Υπουργεία Παιδείας και Δικαιοσύνης που προβλέπει ακόμη και δύο χρόνια φυλάκισης.

«Αυτά είναι εκβιαστικά, δεν μπορούν να μας κάνουν τίποτα. Στο δικό μου το παιδί το ανήλικο θα αποφασίσουν τι θα κάνω; Προσέξτε μην κάνετε το δηλητήριο στο παιδί σας. Μη μασάτε αυτά που λένε. Αυτά δεν μπορούν να τα κάνουν, θα γίνει χαμός. Θα με πάνε εμένα φυλακή επειδή δε θέλω να κάνω το δηλητήριο στο παιδί;», ανέφερε χαρακτηριστικά ένας γονέας αρνητής στον τηλεοπτικό σταθμό Mega.

Είναι ένας από αυτούς που έχουν αποφασίσει το παιδί του να μην εμβολιαστεί. Και αντιδρά στην τροπολογία της κυβέρνησης με την οποία οι αρνητές γονείς αντιμετωπίζουν ποινή φυλάκισης έως και δύο έτη σε περίπτωση που δεν στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο.

«Όχι δε το έστειλα, γιατί έπρεπε να κάνει τα τεστ. Είμαι διατεθειμένη μέχρι και στη φυλακή να πάω. Ήταν ένα παιδί που ήταν άριστο και καταπατούνε καταρχάς την πίστη μας, τα πιστεύω μας. Γιατί πρέπει να μου βάζουν το μαχαίρι στο λαιμό;», δήλωσε μία μητέρα.

Ούτε μια μέρα σχολείο για παιδί στο Βόλο

Στο Βόλο ένα παιδί δεν πήγε πέρυσι ούτε μια μέρα στο σχολείο ενώ και σε αυτή τη σχολική χρονιά δεν έχει καν εγγραφεί. Από την έναρξη του ακαδημαϊκού έτους έως και σήμερα στην περιφερειακή ενότητα Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, 38 παιδιά έχουν χάσει τη σχολική χρονιά.

«Κάποιοι από αυτούς αρνούνται τη μάσκα, κάποιοι από αυτούς δεν κάνουν self test και δεν αποδέχονται να συμπληρώσουν τα στοιχεία τους στην ειδική πλατφόρμα edu pass, όπως κάνουν όλοι οι υπόλοιποι που δηλώνουν τα self test. Άρα μπορεί και να μην τα κάνουν», κατήγγειλε ο περιφερειακός Διευθυντής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Κωνσταντίνος Μπαντίκος.

Οι περιπτώσεις αρνητών πληθαίνουν την ώρα που οι ειδικοί κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου τόσο για τις μεταλλάξεις όσο και το επόμενο κύμα πανδημίας.

Πηγή: newsbeast.gr