Ολοένα και χειρότερη γίνεται η κατάσταση στη Σανγκάη όσον αφορά την έξαρση του κορονοϊού, καθώς παρά το σκληρό lockdown που βρίσκεται σε ισχύ, ο αριθμός των θυμάτων αυξάνεται διαρκώς. Συγκεκριμένα, το τελευταίο 24ωρο ανακοινώθηκε αρνητικό ρεκόρ με 51 θανάτους, με τους νεκρούς να φτάνουν τους 138.

Παράλληλα, επιβεβαιώθηκαν σχεδόν 19.500 κρούσματα κορονοϊού (επακριβώς 19.455, τα 2.472 με συμπτώματα και τα 16.983 ασυμπτωματικά). Σε όλη την Κίνα, ανακοινώθηκε πως επαληθεύτηκαν 2.666 κρούσματα, εξ αυτών 14 στο Πεκίνο.

Στα νοσοκομεία όλης της χώρας νοσηλεύονται 29.178 ασθενείς με κορονοϊό, σύμφωνα με τους αριθμούς της Εθνικής Επιτροπής Υγείας, όπως ονομάζεται στην Κίνα το υπουργείο Υγείας.

Η γιγαντιαία ασιατική χώρα, αντιμέτωπη τις τελευταίες εβδομάδες με τη χειρότερη έξαρση της επιδημίας από την εκδήλωση της υγειονομικής κρίσης πριν από δύο χρόνια και πλέον, έχει θέσει υπό αυστηρό περιορισμό από τις αρχές Απριλίου σχεδόν το σύνολο των 25 εκατομμυρίων κατοίκων της Σανγκάης, εστίας της μόλυνσης. Από τις αρχές Μαρτίου, στο μεγαλύτερο κινεζικό αστικό κέντρο έχουν επιβεβαιωθεί κάπου μισό εκατομμύριο μολύνσεις.

Από την εκδήλωση της πανδημίας του κορονοϊού, που ταυτοποιήθηκε αρχικά στην κεντρική Κίνα στα τέλη του 2019, το Πεκίνο έχει καταφέρει –τουλάχιστον σύμφωνα με τα επίσημα δεδομένα– να κρατήσει τον απολογισμό των θυμάτων λίγο κάτω από τους 5.000 νεκρούς (επακριβώς στους 4.776) και τον αριθμό των μολύνσεων γύρω στις 200.000 συνολικά. Οι αριθμοί αυτοί, θεαματικά κατώτεροι από αυτούς που ανακοινώνονται σε διεθνές επίπεδο, θεωρούνται γενικά πολύ υποτιμημένοι.

Πηγή: newsbeast.gr