Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις έχουν τεθεί σε ισχύ στη Θεσσαλονίκη, λόγω διεξαγωγής κινηματογραφικών γυρισμάτων της χολιγουντιανής ταινίας δράσης «Dirty Angels» με πρωταγωνίστρια την Eva Green και σκηνοθέτη τον Martin Campbell που πραγματοποιούνται στην πόλη.

Όπως είχε δηλώσει πρόσφατα ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, η ταινία έχει κόστος της τάξης των 35 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων περίπου 25 εκατομμύρια θα δαπανηθούν στην περιοχή αρμοδιότητάς του, ενώ γυρίσματα θα γίνουν στα στούντιο στη Θέρμη, στο Ασβεστοχώρι, στην Περαία, σε περιοχές της δυτικής Θεσσαλονίκης, στην ορεινή Χαλκιδική και σε άλλα σημεία.

Η ανακοίνωση της Διεύθυνσης Τροχαίας Θεσσαλονίκης αναφέρει:

(1) Από ώρα 08.00 έως ώρα 13.00 της Τετάρτης (14/12/2022), δεν θα διεξάγεται, τμηματικά και αναλόγως με την πρόοδο των γυρισμάτων, η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στο ρεύμα πορείας προς κέντρο πόλης της οδού Μοναστηρίου, από την οδό Γ. Σεφέρη έως την Ανώνυμη Οδό (παραπλεύρως του ξενοδοχείου Grand Hotel Palace).

Η κυκλοφορία των οχημάτων (πλην των αστικών λεωφορείων) θα διεξάγεται, με την βοήθεια σημαιοφόρων, διαμέσου της Ανώνυμης Οδού (παραπλεύρως του ξενοδοχείου Grand Hotel Palace), της οδού Γιαννιτσών και των γύρων δρόμων της περιοχής.

(2) Από ώρα 08.00 έως ώρα 13.00 της Τετάρτης (14/12/2022), δεν θα διεξάγεται η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στο αριστερό μέρος του οδοστρώματος του ρεύματος πορείας προς δυτικά της οδού Μοναστηρίου, από την οδό Γ. Σεφέρη έως την οδό Αγ. Παρασκευής.

Η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται από το εναπομείναν μέρος του οδοστρώματος του ρεύματος πορείας προς δυτικά της οδού Μοναστηρίου.

(3) Επίσης, από ώρα 17.00 της Τρίτης (13/12/2022) έως ώρα 17.00 της Πέμπτης (15/12/2022), δεν θα επιτρέπεται η στάση και η στάθμευση όλων των οχημάτων στην οδό Μοναστηρίου, στα εξής τμήματα:

Οδός Μοναστηρίου (ρεύμα πορείας προς κέντρο πόλης), από την οδό Γ. Σεφέρη έως την Ανώνυμη Οδό (παραπλεύρως του ξενοδοχείου Grand Hotel Palace).
Οδός Μοναστηρίου (ρεύμα πορείας προς δυτικά), από την οδό Γ. Σεφέρη έως την οδό Αγ. Παρασκευής.
(4) Από ώρα 08.00 έως ώρα 13.00 της Τετάρτης (14/12/2022), δεν θα διεξάγεται η κυκλοφορία όλων των οχημάτων και από ώρα 17.00 της Τρίτης (13/12/2022) έως ώρα 15.00 της Πέμπτης (15/12/2022), δεν θα επιτρέπεται η στάση και η στάθμευση όλων των οχημάτων στην οδό Αγίας Παρασκευής, από την οδό Μοναστηρίου έως την οδό Γιαννιτσών.

Παρακαλούνται οι οδηγοί να καταβάλλουν ιδιαίτερη προσοχή, να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των τροχονόμων και τις πινακίδες σήμανσης, προς αποφυγή τροχαίων ατυχημάτων και δημιουργίας κυκλοφοριακών συμφορήσεων.

Ζητούμε την κατανόηση και τη συνεργασία των πολιτών.

Πηγή: newsbeast.gr