Κανένα ενδιαφέρον δεν έχει για την συγγνώμη που ζήτησε το Αρσάκειο για το περιστατικό bullying που συνέβη στο σχολείο όταν έξι μαθητές έδεσαν πετονιά στο λαιμό συμμαθητή τους, η μητέρα του παιδιού. Μιλώντας στην εκπομπή Live News του Mega, το μεσημέρι της Τετάρτης (05/04), η μητέρα του 15χρονου παιδιού τόνισε πως: «εμείς αυτή τη στιγμή είμαστε στα μετόπισθεν, γιατί προσπαθούμε να προστατεύσουμε την οικογένειά μας. Έχει ακούσματα και θετικά και αρνητικά, κυρίως θετικά. Έχει πάρα πολύ μεγάλη υποστήριξη. Οι μαθητές του δίνουν μηνύματα πάρα πολύ ενθαρρυντικά, υπάρχουν βέβαια και αντιδράσεις τύπου “σιγά και τι έπαθες”. Αυτά όμως είναι μεμονωμένα περιστατικά. Αυτήν την στιγμή προσπαθεί και το παιδί να τοποθετηθεί σε όλο αυτό που του έχει συμβεί, που έγινε ξαφνικά, σαν έκρηξη μπροστά του».

Όπως ανέφερε η μητέρα του, το παιδί δεν ήθελε να απευθυνθεί στην αστυνομία για ότι του συνέβη και εκείνη ήταν που κίνησε όλες τις ενέργειες για να προφυλάξει το γιο της αφού ένιωσε ότι βρίσκεται «σε πόλεμο».

«Αν τον ρωτούσατε την Παρασκευή θα έλεγε “δε θέλω να πάμε στην αστυνομία”, ήταν καθαρά δική μου απόφαση. Καθαρά όμως. Ο ίδιος έλεγε “όχι, μαμά, σε παρακαλώ”. Του είπα “δεν υπάρχει, τώρα είναι πόλεμος. Θα πάμε. Μέχρι τώρα δίναμε μικρές μάχες, τώρα πάμε σε πόλεμο. Δεν παίζω με τη ζωή σου”»

Η μητέρα του 15χρονου θύματος bullying σημείωσε πως αν ήταν μεμονωμένο περιστατικό «θα ήμουν μαζί τους» όμως δεν ισχύει κάτι τέτοιο. «Δεν με ενδιαφέρει τι κάνει το σχολείο με τις δικές τους ενέργειες. Δεν έχω καμία εμπιστοσύνη, θα με ενδιέφερε αν έβλεπα ότι είναι ένα οργανωμένο σχολείο που ενδιαφέρεται για την προστασία των μαθητών του και που του ξέφυγε ένα περιστατικό. Εάν ήταν ένα μεμονωμένο, θα ήμουν και μαζί τους. Ο μικρός αντιμετωπίζει την κατάσταση καλύτερα, τον υποστηρίζει φυσικά ψυχολόγος αλλά νομίζω ότι είναι πιο δυνατός. Κάθε μέρα και καλύτερα. Το να αντιπαρέλθεις ότι θα βρεθείς στο στόχαστρο και ότι ενδεχομένως από μια τέτοια ενέργεια μπορεί και να περιθωριοποιηθείς, θέλει πραγματικά πολλά κότσια» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Όταν πήγαμε στο σχολείο για να μας ενημερώσουν για την έναρξη των διαδικασιών, μας είπαν ότι λυπούνται. Αλλά τι να το κάνουμε ότι λυπούνται. Δεν με ενδιαφέρει η συγγνώμη» τόνισε η μητέρα του μαθητή ενώ ο δικηγόρος της οικογένειας του 15χρονου σημείωσε ότι θα αναζητηθούν ευθύνες και στους γονείς των συμμαθητών του, αλλά και στο σχολικό περιβάλλον.

Όπως κατήγγειλε ο κ. Σπύρος Δημητρίου στην ίδια εκπομπή, την Τρίτη η διευθύντρια του Γυμνασίου μάζεψε τους μαθητές και τους ρώτησε ονομαστικά αν φοβούνται στο σχολείο. Έπειτα, απευθυνόμενη στον 15χρονο τον ρώτησε αν φοβάται και όταν εκείνος αποκρίθηκε «ναι», του είπε ότι απορεί με αυτήν του την στάση, καθώς και αυτός, όπως και όλοι οι μαθητές, έχουν παρακολουθήσει σεμινάρια σχολικού εκφοβισμού.

Πηγή: newsbeast.gr