Μια ανείπωτη τραγωδία σημειώθηκε στο Σοχό Θεσσαλονίκης, όπου μία οικογένεια έχασε τη μάχη με τον κορονοϊό μέσα σε έναν μήνα, συγκλονίζοντας την τοπική κοινωνία. Την περασμένη Τρίτη στο νοσοκομείο Παπανικολάου έφυγε από τη ζωή η 48χρονη μητέρα της οικογένειας, η οποία ήταν ανεμβολίαστη και έδινε για 40 ημέρες μάχη διασωληνωμένη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Έναν μήνα πριν είχε καταλήξει ο 55χρονος σύζυγός της, επίσης ανεμβολίαστος. Το ζευγάρι ήταν το μοναδικό που δεν είχε εμβολιαστεί από την οικογένεια, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ. Μάλιστα ο 55χρονος κατά τη διάρκεια της νοσηλείας του στο ίδιο νοσοκομείο, όταν ακόμη βρισκόταν σε απλή μονάδα Covid είχε βγάλει από μόνος του τα σωληνάκια παροχής οξυγόνου και είχε φύγει από το τμήμα.

Οι γιατροί τον είχαν βρει στο προαύλιο του νοσοκομείου σε ένα παγκάκι σε άσχημη κατάσταση.

Λίγες ημέρες αργότερα έχασε τη μάχη από επιπλοκές του κορονοϊού και ο πεθερός του.

Η τραγική λεπτομέρεια στην ιστορία είναι ότι η γυναίκα ήταν διασωληνωμένη και δεν έμαθε ποτέ ότι πέθανε πρώτα ο σύζυγός της.

Στον δήμο Λαγκαδά, όπου ζουν περισσότεροι από 30.000 κάτοικοι, παραμένει σε χαμηλά ποσοστά η εμβολιαστική κάλυψη, ωστόσο το τελευταίο διάστημα είναι αρκετοί εκείνοι οι οποίοι σπεύδουν να κλείσουν ραντεβού για να κάνουν την πρώτη δόση, αλλά και εκείνοι που πλέον κάνουν την τρίτη, σύμφωνα με το ρεπορτάζ.

Πηγή: newsbeast.gr