Στους «16» σταμάτησε η πορεία της Μαρίας Σάκκαρη στο Australian Open, καθώς ηττήθηκε με 2-0 σετ (7-6, 6-3) από την Τζέσικα Πεγκούλα σε 1 ώρα και 35 λεπτά.

Η Αμερικανίδα ήταν απόλυτα συγκεντρωμένη, είχε καλές επιστροφές στο σερβίς της Σάκκαρη που δεν λειτούργησε σήμερα (5 διπλά λάθη) και με 6 άσους (4 η Μαρία), 28 winners (20 η Σάκκαρη) και μόλις 17 αβίαστα λάθη (25 η Μαρία) έφτασε στα προημιτελικά του Grand Slam.

Η Μαρία δεν άντεξε στο tie break

Στο πρώτο σετ η Πεγκούλα ξεκίνησε με break (πήρε τους πρώτους 8 πόντους του ματς στο 2-0) και έφτασε να έχει προβάδισμα 3-1 με ένα love service game. H Μαρία κράτησε το σερβίς της και με αβίαστο λάθος της Πεγκούλα έκανε break για το 3-3. Η Αμερικανίδα απάντησε με break και κράτησε το σερβίς της για το 5-3.

Στο σερβίς της Σάκκαρη έφτασε να έχει σετ πόιντ, αλλά η Μαρία το έσωσε και έκανε το 5-4, για να ακολουθήσει ένα break ακόμη για το 5-5. Κράτησε δύσκολα το σερβίς της για το 6-5, η Πεγκούλα πήρε το δικό της εύκολα και το σετ οδηγήθηκε στο tie break.

Εκεί η Αμερικανίδα ήταν καταιγιστική και με 2 άσους, 2 winners και 3 αβίαστα λάθη της Σάκκαρη, το πήρε με 7-0, με την ψυχολογία της Μαρίας να πέφτει σημαντικά σ’ εκείνο το σημείο.

Κυριάρχησε η Πεγκούλα

Στο δεύτερο σετ η Πεγκούλα ήταν απόλυτη κυρίαρχος. Μετά το 1-1 κράτησε το σερβίς της και με δύο λάθη της Σάκκαρη έφτασε σε break για το 3-1. Το παιχνίδι δεν είχε γυρισμό από εκεί. Η Πεγκούλα έφτασε εύκολα στο 4-1, η Μαρία κράτησε το σερβίς της με άσο, αλλά η Αμερικανίδα έφτασε εύκολα στο 5-2.

Και πάλι η Σάκκαρη κράτησε το σερβίς της με άσο, όμως και πήγε να σώσει το ματς στο σερβίς της αντιπάλου της. Εφτασε στο 30-30, όμως ένα αβίαστο λάθος της και ένα λάθος σε άμυνα, έκλεισαν το ματς υπέρ της Πεγκούλα που για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά φτάνει στα προημιτελικά του Australian Open.

Πηγή: newsbeast.gr