Ο Λευτέρης Αυγενάκης έδωσε το παρών στη συνέντευξη Τύπου ενόψει της έναρξης των ημιτελικών της Basket League και αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στο θέμα των γηπέδων των ελληνικών ομάδων, αφήνοντας να εννοηθεί πως μετά την ΑΕΚ με τα Λιόσια και τον Παναθηναϊκό με το ΟΑΚΑ, ενδέχεται να έχουμε εξελίξεις και με τον Ολυμπιακό και το ΣΕΦ.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού έκανε αρχικά μια αναφορά γενικά στο μπάσκετ και στο πόσο έχει ανέβει στην Ελλάδα, λέγοντας πως «τους τελευταίους μήνες έχει κάνει μια εκτίναξη το μπάσκετ. Έχει κάνει μια καθίζηση το ποδόσφαιρο και μια εκτίναξη το μπάσκετ. Σημαίνει ότι το μπάσκετ ξαναμπαίνει στα σπίτια των Ελλήνων, ειδικά η νέα γενιά έρχεται πιο κοντά στις διοργανώσεις του. Είναι σημαντικό ότι στην τετράδα έχουμε δυο κορυφαίες ομάδες και δυο ομάδες από την περιφέρεια. Η συνεργασία μας είναι στενή και διαρκής, δουλεύουμε καθαρά και πάνω από το τραπέζι.

Και αμέσως μετά, αναφέρθηκε στα γήπεδα των ομάδων, λέγοντας: «Ο μηχανισμός στήριξης μέσω της φορολόγησης του στοιχήματος έχει συσταθεί και λειτουργήσει με πολλές δυσκολίες στο ξεκίνημα. Τον επόμενο μήνα θα γίνει εκκαθάριση και εφόσον υπάρχουν υπόλοιπα χρημάτων, θα κατατεθούν. Σε καιρούς εξαιρετικά δύσκολους, υπάρχει μια άλλη παιδεία και κουλτούρα. Έχουν ήδη παραχωρηθεί εγκαταστάσεις. Στην ΚΑΕ ΑΕΚ τα Λιόσια, πρόσφατα περάσαμε και νομοθετικά το ΟΑΚΑ στην ΚΑΕ Παναθηναϊκός. Έχει ήδη ωριμάσει η συζήτηση με την ΚΑΕ Ολυμπιακός για το θέμα του γηπέδου στο ΣΕΦ. Να βοηθήσουμε όλες τις ομάδες, όλα τα αθλήματα. Έχουμε όλη τη διάθεση, μάτια και μυαλό ανοιχτό».

Πηγή: newsbeast.gr