Την αντίδραση του Λευτέρη Αυγενάκη, προκάλεσε δημοσίευμα του Politico, το οποίο κάνει λόγο για «εξαγορά» της Ελλάδας από τη Σαουδική Αραβία, προκειμένου η χώρα μας να συμμετάσχει στην κατάθεση κοινής υποψηφιότητας για την ανάληψη του Παγκοσμίου Κυπέλλου ποδοσφαίρου του 2023. «Γεμάτο ανακρίβειες» χαρακτηρίζει το εν λόγω δημοσίευμα ο υφυπουργός Αθλητισμού και, σε ό,τι αφορά την ουσία της υπόθεσης, τονίζει ότι οι επαφές που υπάρχουν με τη Σαουδική Αραβία και την Αίγυπτο, αναφορικά με την κατάθεση κοινής υποψηφιότητας, βρίσκονται ακόμη σε πρώιμο στάδιο.

Η σχετική ανάρτηση του κ. Αυγενάκη στο Twitter: «Το δημοσίευμα του Politico, περί “εξαγοράς” της Ελλάδας από τη Σαουδική Αραβία για το Μουντιάλ 2030, είναι γεμάτο ανακρίβειες. Μεταξύ των δύο χωρών και της Αιγύπτου διεξάγονται μεν επαφές, αλλά ακόμη βρίσκονται σε πρώιμο στάδιο διερεύνησης δυνατοτήτων για κατάθεση υποψηφιότητας».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του Politico, η Σαουδική Αραβία προσφέρθηκε να πληρώσει για την κατασκευή νέων γηπέδων στην Ελλάδα και στην Αίγυπτο, εάν οι δύο χώρες συμφωνούσαν σε κοινή υποψηφιότητα για τη διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου του 2030. Μάλιστα, σε αντάλλαγμα, οι Σαουδάραβες φέρονται να πρότειναν τα 3/4 των αγώνων του Μουντιάλ να πραγματοποιηθούν στη χώρα τους. 

Πηγή: newsbeast.gr