Στο «μικροσκόπιο» του Πρωτοδικείο βρίσκεται το αίτημα καταναλωτικών ενώσεων και επαγγελματικών ομάδων να εκδοθεί προσωρινή διαταγή ώστε να μην κόβεται το ρεύμα στους καταναλωτές που δεν πληρώνουν την ρήτρα αναπροσαρμογής.

Το δικαστήριο θα δημοσιεύσει αύριο στις 12:30 το μεσημέρι την απόφαση του για το θέμα. Πρόκειται για μια απόφαση η οποία θα ισχύει μέχρι τις 6 Ιουλίου ημερομηνία αναβολής της συζήτησης της πρώτης συλλογικής αγωγής καταναλωτών που αφορά στην ρήτρα αναπροσαρμογής στο ρεύμα.

Στο δικαστήριο κατέθεσε ο Πρόεδρος εργαζομένων ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ ο οποίος υποστήριξε ότι οι συνάδελφοι του  προπηλακίζονται όταν πηγαίνουν να κόψουν το ρεύμα. «Εντολές εκτελούν. Ανεξάρτητου τιμολογίου, ανεξάρτητου πελάτη, εάν ο καταναλωτής δεν πληρώσει το σύνολο του τιμολογίου, του κόβεται το ρεύμα» ανέφερε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε «Λαμβάνουμε καθημερινά εντολές για διακοπή ρεύματος. 500 μόνο στην Αττική και 1.500 σε όλη τη χώρα. 

Παρά τα μέτρα που λαμβάνονται, οι διακοπές ρεύματος συνεχίζονται σε καθημερινή βάση. Μπορούν να αρνηθούν ότι δεν έχουν δώσει εντολή;

Είναι αστείο να μιλάμε για καταστροφή της εταιρείας μέχρι την απόφαση του δικαστηρίου, που έχει πάνω από 5,5 εκ. πελάτες».

Στην πολύωρη ακροαματική διαδικασία δόθηκε μάχη από την πλευρά των δικηγόρων της ΔΕΗ που ζητούσαν την αναβολή της εκδίκασης της υπόθεσης επικαλούμενοι την επικείμενη απόφαση που εκκρεμεί, μετά από αίτηση τους, στον Άρειο Πάγο προκειμένου να κριθεί με το θεσμό της πιλοτικής δίκης το επίμαχο θέμα.

Πηγή: newsbeast.gr