Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν φτάνοντας στην Πολωνία ξεκίνησε μια πολυαναμενόμενη επίσκεψη, διαρκείας δύο ημερών, συναντώντας τους στρατιώτες της 82ης αμερικανικής αερομεταφερόμενης μεραρχίας.

Αυτή η μεραρχία, η τελευταία που εγκατέλειψε το Αφγανιστάν το περασμένο καλοκαίρι, είναι μέρος των δυνάμεων που αναπτύχθηκαν στην ανατολική πτέρυγα του ΝΑΤΟ για να ενισχύσουν την αμερικανική στρατιωτική παρουσία μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Στη συνέχεια, ο Μπάιντεν, με κοστούμι και ριγέ πουκάμισο αλλά χωρίς γραβάτα, κάθισε ανάμεσα σε στρατιώτες σε μια τραπεζαρία, για να φάει ένα κομμάτι πίτσα.

«Σας ευχαριστώ, σας ευχαριστώ, σας ευχαριστώ», επανέλαβε πολλές φορές στους παρόντες στρατιώτες. Χαμογελαστός, έκανε πολλές χειραψίες και έβγαλε φωτογραφίες, αρπάζοντας κάποια στιγμή ο ίδιος ένα τηλέφωνο για να βγάλει μια selfie.

«Βρίσκεστε στο επίκεντρο μιας μάχης μεταξύ δημοκρατίας και απολυταρχίας», είπε ο Τζο Μπάιντεν σε μια σύντομη ομιλία του. «Αυτό που κάνετε είναι σημαντικό, πραγματικά σημαντικό», είπε.

Με την επίσκεψη αυτή, ο Αμερικανός πρόεδρος θέλει να συμβολίσει, σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο, τη δέσμευση των Ηνωμένων Πολιτειών να προστατεύσουν τις χώρες του ΝΑΤΟ, μια υποχρέωση που ο Τζο Μπάιντεν έχει πολλές φορές χαρακτηρίσει «ιερή».

Πηγή: newsbeast.gr