Ο Τζο Μπάιντεν είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Γιαΐρ Λαπίντ, όπου μεταξύ άλλων, σύμφωνα με αξιωματούχο της Ουάσιγκτον, ο Αμερικανός πρόεδρος τόνισε ότι το Ιράν δεν πρέπει να αποκτήσει πυρηνικά όπλα.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, οι δύο ηγέτες «συζήτησαν επί μακρόν για τις διαπραγματεύσεις που αφορούν μια συμφωνία για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα», για τη «δέσμευσή τους να σταματήσουν την πρόοδο του Ιράν να αποκτήσει πυρηνικό όπλο» και για την περιφερειακή επιρροή του Ιράν, σύμφωνα με την ανακοίνωση που εκδόθηκε από το γραφείο του Λαπίντ.

«Στο πλαίσιο αυτό, ο πρωθυπουργός υπογράμμισε τη σημασία των πληγμάτων που διέταξε ο πρόεδρος Μπάιντεν στη Συρία», προστίθεται στην ισραηλινή ανακοίνωση, που σημειώνει ότι ο Λαπίντ και ο Μπάιντεν συμφωνούν στο δικαίωμα του Ισραήλ στην “αυτοάμυνα”.

Μάλιστα, στην Ουάσινγκτον, αξιωματούχος του Λευκού Οίκου δήλωσε ότι o πρόεδρος Μπάιντεν είπε στον Γιαΐρ Λαπίντ κατά την τηλεφωνική τους συνομιλία ότι οι ΗΠΑ δεν θα επιτρέψουν στο Ιράν να αποκτήσει πυρηνικό όπλο, εν μέσω συζητήσεων για μια πιθανή συμφωνία για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα, καθώς η Τεχεράνη ζητεί ισχυρότερες εγγυήσεις από την Ουάσινγκτον για την αναβίωση της συμφωνίας του 2015, στην οποία αντιτίθενται σθεναρά το Ισραήλ.

«Ο πρόεδρος υπογράμμισε τη δέσμευση των ΗΠΑ να μην επιτρέψουν ποτέ στο Ιράν να αποκτήσει πυρηνικό όπλο» στην τηλεφωνική επικοινωνία στην οποία Μπάιντεν και Λαπίντ συζήτησαν επίσης για τις «απειλές που θέτει το Ιράν», ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

Πηγή: newsbeast.gr