Ο Τζο Μπάιντεν πρόκειται να υπογράψει ένα νέο εκτελεστικό διάταγμα, το οποίο θα διασφαλίζει για όλες τις Αμερικανίδες την πρόσβαση στην άμβλωση και την αντισύλληψη, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε ο Λευκός Οίκος.

Η συγκεκριμένη κίνηση έρχεται με αφορμή την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου να απαγορεύσει την άμβλωση στην χώρα μετά από 50 χρόνια, αλλά και μετά από πιέσεις που άσκησαν στον Αμερικανό πρόεδρο αρκετοί υποστηρικτές του.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, ο Μπάιντεν θα δώσει εντολή στο υπουργείο Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών να αναλάβει δράση για να προστατευθεί και να επεκταθεί η πρόσβαση των γυναικών στην «φαρμακευτική διακοπή κύησης», η οποία έχει εγκριθεί από τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) των ΗΠΑ, σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο.

Επίσης, θα δώσει εντολή στο υπουργείο να διασφαλίσει ότι οι γυναίκες έχουν πρόσβαση σε επείγουσα ιατρική περίθαλψη, υπηρεσίες οικογενειακού προγραμματισμού και μέσα αντισύλληψης.

Διαμαρτυρίες υπερ των αμβλώσεων στις ΗΠΑ

Ο υπουργός Δικαιοσύνης του Μπάιντεν και σύμβουλος του Λευκού Οίκου θα συγκαλέσει εθελοντές δικηγόρους και άλλες οργανώσεις για να παράσχουν νομικές συμβουλές σε ασθενείς που θέλουν να κάνουν άμβλωση καθώς και στους παρόχους υπηρεσιών αμβλώσεων.

Σημειώνεται, πως το εκτελεστικό διάταγμα, που θα υπογράψει σήμερα ο Μπάιντεν, θα έχει επίσης στόχο να προστατεύεται η ιδιωτική ζωή των ασθενών και να δίδονται εγγυήσεις για την ασφάλεια των κινητών κλινικών αμβλώσεων στα σύνορα των πολιτειών, ενώ δίνει επίσης οδηγίες για τη δημιουργία ειδικής ομάδας δράσης που θα συντονίζει την ανταπόκριση της διοίκησης στην πρόσβαση στην αναπαραγωγική υγειονομική περίθαλψη, καταλήγει ο Λευκός Οίκος στην ανακοίνωσή του.

Πηγή: newsbeast.gr