Συνελήφθησαν οι δύο αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ ύστερα από καταγγελία 19χρονης για τον βιασμό της από τους δύο άντρες μέσα στο αστυνομικό τμήμα της Ομόνοιας και τους ασκήθηκε δίωξη για ομαδικό βιασμό.

Σχετικά με την υπόθεση μίλησε ο συνδικαλιστής της ΕΛ.ΑΣ Σταύρος Μπαλάσκας, ο οποίος επιβεβαίωσε την πράξη, ωστόσο όπως είπε οι αστυνομικοί ισχυρίζονται ότι συνέβη καθώς έφευγαν από το τμήμα, στο αμάξι, με την εμπλοκή μόνο του ενός. Ύστερα από την εξέταση του ιατροδικαστή, ο οποίος μίλησε για βιασμό, οι δύο άντρες συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν ενώπιον του εισαγγελέα.

«Είναι δύο ειδικοί φρουροί που προσελήφθησαν στην ελληνική αστυνομία το 2019. Τι να πω…ντρέπομαι» δήλωσε ο κ. Μπαλάσκας. Τόνισε πως η πράξη είναι καταδικαστέα και οι δράστες «κατάπτυστοι», ενώ εάν αποδειχθεί πως έγινε μέσα στο τμήμα της Ομόνοιας αποτελεί «τεράστιο θέμα».

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τονίζει ότι έχει ζητήσει την άμεση και πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης και σημειώνει πως, αν αληθεύουν οι καταγγελίες, θα προχωρήσουν άμεσα οι προβλεπόμενες διαδικασίες.

Πηγή: newsbeast.gr