Ο νέος πρόεδρος της ΕΠΟ, Τάκης Μπαλτάκος, ανέφερε ότι οι τέσσερις μεγάλοι της Super League δεν συμφώνησαν για τον Μαρκ Κλάτενμπεργκ.

Αναλυτικά όσα είπε στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ ο Τάκης Μπαλτάκος

Για τις αντιδράσεις των ΕΠΣ με αφορμή τους νέους πίνακες διαιτητών: Yπάρχουν δεκάδες σφοδρές αντιδράσεις από τις ενώσεις. Δεν το περίμενα, ήταν κάτι απρόσμενο. Δεν ξέρω τι ακριβώς έγινε. Δεν έχω άποψη… Οι αντιδράσεις των προέδρων των ενώσεων είναι επιθετικότατες κατά της ΚΕΔ και του κ. Κλάτενμπεργκ, αλλά και των Ελλήνων μελών της ΚΕΔ.

Για την επιλογή του προέδρου της ΚΕΔ: Εξετάζουμε λύσεις, δεν απορρίπτουμε κανέναν. Θα κάνουμε συγκρίσεις. Δεν είναι το πρωτάρχικο η διαιτησία σ’ ένα ντέρμπι Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Μας ενδιαφέρει η διαιτησία σε όλες τις κατηγορίες, στα τοπικά πρωταθλήματα, στη Γ’ Εθνική. Πρέπει να παράγονται διαιτητές.

Για την απόφαση της Super League να ταχθεί υπέρ της παραμονής του Κλάτενμπεργκ: Ο πρόεδρος της ΚΕΔ δεν θα πρέπει να κριθεί μόνο σε σχέση με τη Super League 1 αλλά και σε σχέση με τη Super League 2 και για τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα. Άλλωστε και στη Super League δεν υπήρξε σύμπνοια μεταξύ των big-4 για τον Κλάτενμπεργκ. Δεν θέλω να σας πω αν έχω λίστα από τις FIFA/UEFA με ονόματα υποψήφιων αρχιδιαιτητών. Για τα επόμενα ένα-δύο χρόνια θα πορευθούμε με ξένο αρχιδιαιτητή. Η άποψη της Super League για τον Κλάτενμπεργκ και την επαγγελματική διαιτησία θα παίξει ρόλο.

Πηγή: newsbeast.gr