Ανακοίνωση για να εξηγήσει την κατάσταση σχετικά με τα βήματα που έχει κάνει για την έλευση ελίτ διαιτητών στην συνέχεια του πρωταθλήματος εξέδωσε η ΕΠΟ.

Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία γνωστοποίησε με ανακοίνωσή της τα βήματα που έκανε για να έρθουν ελίτ διαιτητές στην Ελλάδα τονίζοντας πως η UEFA έχει δώσει εντολή στα αρμόδια όργανα για να επικοινωνήσουν με τον κ. Μπένετ και να βοηθήσουν στην έλευση ελίτ διαιτητών για τα Play-offs της Stoiximan Superleague.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΠΟ:

«Για την αποκατάσταση της αλήθειας σχετικά με την έλευση elite διαιτητών στην συνέχεια των playoffs, γνωστοποιούμε τα ακόλουθα.

α) Ο Πρόεδρος της ΕΠΟ μετέβη στην Nyon την Τρίτη 28.03.2023.

β) Εκεί του γνωστοποιήθηκε ότι ο Πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκης είχε επικοινωνήσει με τον Πρόεδρο της UEFA μερικές μέρες πριν ζητώντας elite διαιτητές.

γ) Του γνωστοποιήθηκε επίσης ότι αντίστοιχη επιστολή είχε αποστείλει και η SL1.

δ) H UEFA μέχρι την Τρίτη δεν είχε προβεί σε καμιά ενέργεια επειδή βάσει του καταστατικού της ενεργεί μόνο κατόπιν αιτήματος της Εθνικής Ομοσπονδίας.

ε) Ο Πρόεδρος της ΕΠΟ ρωτήθηκε αν συμφωνεί για την παροχή συνδρομής ως προς το θέμα αυτό και κατόπιν της θετικής απάντησής του ζητήθηκε η αποστολή επιστολής.

στ) Η επιστολή απεστάλη την επόμενη ημέρα Τετάρτη 29.3.2023.

ζ) Το απόγευμα της ίδιας μέρας και μετά την αποστολή της επιστολής του Προέδρου της ΕΠΟ δόθηκε η εντολή στα αρμόδια όργανα της UEFA για επικοινωνία με τον κ. Μπένετ για την παροχή της σχετικής συνδρομής που ζήτησε ο Πρόεδρος της ΕΠΟ».

Πηγή: newsbeast.gr