Δύο γυναίκες συνελήφθησαν στο αεροδρόμιο της Μπανγκόκ, όταν διαπιστώθηκε ότι επιχείρησαν να ταξιδέψουν με 109 ζωντανά ζώα στις βαλίτσες τους.

Τα άγρια ζώα εντοπίστηκαν στις δύο βαλίτσες έπειτα από έλεγχο με ακτίνες-Χ, όπως ανακοίνωσε το τμήμα προστασίας άγριας ζωής και εθνικών πάρκων της Ταϊλάνδης. Ειδικοί που κλήθηκαν στο σημείο βρήκαν στοιβαγμένα στις βαλίτσες δύο λευκούς σκαντζόχοιρους, δύο αρμαντίλο, 35 χελώνες, 50 σαύρες και 20 φίδια.

Οι βαλίτσες ανήκαν σε δύο Ινδές, την 38χρονη Νίτια Ράγια και την 24χρονη Ζάκια Σουλτάνα Εμπραχίμ, οι οποίες συνελήφθησαν. Οι δύο γυναίκες ετοιμάζονταν σύμφωνα με το δημοσίευμα του CNN να επιβιβαστούν σε πτήση προς την πόλη Τσενάι, της Ινδίας. Οι δύο γυναίκες κατηγορούνται για παραβίαση των διεθνών κανονισμών για την προστασία της άγριας ζωής.

Το λαθρεμπόριο ζώων είναι εδώ και διαχρονικό πρόβλημα στην περιοχή. Το 2019 άνδρας που έφτασε στο Τσενάι από την Μπανγκόκ συνελήφθη όταν διαπιστώθηκε ότι είχε βάλει σε βαλίτσα μια νεογέννητη λεοπάρδαλη ενός μηνός.

Έκθεση που δημοσιεύθηκε τον περασμένο Μάρτιο ανέφερε ότι περισσότερα από 70.000 άγρια ζώα- συμπεριλαμβανομένων μελών τους- ανακαλύφθηκαν κατά τη διάρκεια 140 επιχειρήσεων κατάσχεσης σε 18 αεροδρόμια της Ινδίας, από το 2011 έως το 2020. Τα περισσότερα περιστατικά καταγράφηκαν στο αεροδρόμιο της πόλης Τσενάι και ακολουθούν εκείνα του Μουμπάι και του Νέου Δελχί.

Πηγή: newsbeast.gr