Οι μέρες που διανύουμε είναι μέρες χαράς, αγάπης και δώρων, είτε πρόκειται για αυτά που κάνει κάποιος στους δικούς του ανθρώπους είτε για αυτά που παίρνουν οι εργαζόμενοι από τους εργοδότες τους. Στην περίπτωση της Μπαρτσελόνα, όμως, τα Χριστούγεννα για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά είναι μέρες… περικοπών, αφού ούτε φέτος έλαβαν δώρο Χριστουγέννων οι ποδοσφαιριστές λόγω της οικονομικής κατάστασης του συλλόγου.

Από την ημέρα που επέστρεψε στην προεδρία του συλλόγου, ο Χουάν Λαπόρτα έχει κάνει σαφές ότι το πρώτο ζητούμενο είναι να βελτιωθούν τα οικονομικά. Κάτι που μόνο εύκολο δεν είναι, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά το να επιτευχθεί σύντομα, αφού τα χρέη ξεπερνούν το ένα δισ. ευρώ. Έτσι, η διοίκηση παίρνει διάφορα μέτρα για να… κερδίσει όσα περισσότερα ευρώ μπορεί.

Σε αυτό το πλαίσιο, λοιπόν, η Μπαρτσελόνα κάνει κάτι που δεν συνηθίζεται και το οποίο δεν είναι αρκετό για να βελτιώσει από μόνο του την κατάσταση. Είναι, όμως, μια απόφαση που περιγράφει τέλεια το πρόβλημα που υπάρχει: Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, λοιπόν, οι παίκτες των μπλαουγκράνα δεν παίρνουν Χριστουγεννιάτικο δώρο.

Οι Καταλανοί συνήθιζαν αυτές τις ημέρες να χαρίζουν στους παίκτες τους δώρα τελευταίας τεχνολογίας, όπως iPhones ή iPads, αλλά τόσο πέρυσι όσο και φέτος δεν τους έδωσαν τίποτα. Χωρίς, βέβαια, αυτό να σημαίνει ότι… θα τους λείψει κιόλας.

Πηγή: newsbeast.gr